AcasăActualitatePDL-istul Iustin Fabian Roman: “Prefectul s-a erijat în purtătorul de cuvânt al...

PDL-istul Iustin Fabian Roman: “Prefectul s-a erijat în purtătorul de cuvânt al unor firme dubioase”

Referitor la declarațiile făcute de prefectul Eugen Bola în ceea ce privește nava Flaminia și Chevron, firma care urmează să facă prospecțiuni pentru explotarea gazelor de șist:

În opinia prim-vicepreședintelui PDL Constanța, Iustin Fabian Roman, prefectul județului Constanța se comportă ca fiind purtătorul de cuvânt al unor „firme dubioase” care au în vedere tranformarea mediul constănțean într-o groapă de gunoi a Europei.

Astăzi, în ceea ce privește nava Flaminia, planează anumite suspiciuni că la bord s-ar afla o încărcătură periculoasă pentru populație și pentru mediul înconjurător. Prefectul ne prezenta asigurări nouă, cetățenilor, că lucrurile sunt în ordine. Însă, zilele trecute se lua cu mâinile de cap, ceea ce demonstreză lipsa de transparență în modul în care s-a derulat controlul din Portul Constanța. Ieri a revenit cu o declarație prin care spunea că cetățenii nu sunt interesaţi de acest subiect. Țin să-i subliniez domnului prefect că ar trebui să fie mai interesat și mai îngrijorat când în județul nostru ajung deșeurile din Europa, pentru că așa cum eu îmi doresc un mediu curat în care să-mi cresc copiii, sunt de părere că şi domnul prefect își dorește la fel pentru nepoții săi. Din acest motiv, îi cer public să verifice de urgență și să explice public ce se întamplă cu nava Flaminia și mai ales să verifice prezenţa navei Volgobalt venită din Italia, care poartă 2700 de tone de deșeuri combustile.

Ca reprezentant local al Guvernului, prefectul  nu ar trebui să se erijeze în purtatorul de cuvânt al unor companii „dubioase”, este obligat să vegheze la bun funcționare și aplicare al legii. Chevron este o firmă privată și are o înteagă echipă de profesioniști care să-i poarte de grijă. Domnul prefect este obligat să verifice dacă au fost emise toate avizele pentru prospecțiuni sau dacă primarii USL sau președintele Consilului Județean şi-au rezolvat problemele cu ANI. Prefectura nu ar trebui transformată în firma care se ocupă de mediere sau de apărarea unor companii dubioase”, a declarat Iustin Fabian Roman.