AcasăActualitateParfumuri contrafăcute în valoare de 154.000 euro, descoperite în Portul Constanţa

Parfumuri contrafăcute în valoare de 154.000 euro, descoperite în Portul Constanţa

În data de 30 august 2012 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au descoperit treninguri  inscripţionate FC Barcelona şi apă de toaletă inscripţionată Gucci şi Versace, susceptibil a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 154 000 euro.

În data de 30 august 2012 lucrătorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra a două containere sosite din China, având ca destinaţii societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi Ilfov.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au descoperit 1 997 recipiente de apă de toaletă inscripţionate Gucci şi Versace, precum şi 960 treninguri inscripţionate FC Barcelona, susceptibil a fi contrafăcute. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 154 000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005, privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.