AcasăActualitateOctavian Tărăbuţă este noul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”

Octavian Tărăbuţă este noul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân”

Comandorul conferenţiar universitar Dr. ing. Octavian TĂRĂBUȚĂ este noul rector al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” din Constanţa.

În conformitate cu legislaţia în vigoare, referitoare la procesul de constituire și de alegere a structurilor și funcțiilor de conducere la nivelul instituțiilor din sistemul național de învățământ superior, marţi, 28 iunie, au avut loc alegerile pentru funcția de rector al prestigioasei instituţii de învăţământ superior din Dobrogea.

Dintre cele 75 de persoane cu drept de vot din cadrul Academiei Navale „Mircea cel Bătrân, s-au prezentat la urne 66 de persoane.

Voturile valabil exprimate au fost 65, fiind repartizate astfel: 59 de voturi pentru comandorul conf.univ.Dr.ing. Octavian TĂRĂBUȚĂ şi 6 voturi pentru comandorul prof.univ.Dr.ing. Ioan CRĂCIUN.

Senatul universitar al Academiei Navale “Mircea cel Bătrân” urmează să valideze miercuri, 29 iunie, candidatul ales pentru funcția de rector.

Strategia managerială a rectorului nou-ales poate fi sintetizată în următorul fragment din planul său managerial:

Aș dori să ne reamintim deviza Academiei Navale: “Ad augusta per angusta”. Într-adevăr, rezultatele excepționale se obțin doar urmând poteci dificile, presărate cu provocări. Păstrând conformitatea cu acest dicton, programul meu managerial a încercat să zugrăvească succint strategia pe care eu o consider a fi optimă pentru dezvoltarea continuă a școlii noastre, pentru consolidarea statutului Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân” de pol al cunoașterii în domeniul maritim. Obiectivele strategice considerate a fi necesare pentru următorii patru ani, precum și modalitățile de realizare a acestora, descrise până acum, reprezintă cursul acțiunii pe care îl doresc a fi urmat de către întreaga comunitate academică, îndreptat spre continuarea ridicării școlii pe trepte calitative și mai înalte. Cei 25 de ani de muncă în Academia Navală în slujba educației și a formării ofițerilor de marină îmi dau încrederea că programul meu managerial este realist și fezabil, bazat pe identificarea obiectivă a nevoilor de dezvoltare și pe estimarea corectă a resurselor de care dispunem. Evident, niciun plan strategic nu poate fi perfect, de aceea voi fi onorat să iau în considerație toate observațiile pertinente ale colegilor și studenților, ale tuturor membrilor comunității noastre, pe care să le aplicăm împreună în planurile operaționale anuale. Academia Navală ”Mircea cel Bătrân” trebuie să rămână în continuare motorul principal al dezvoltării profesionale și personale a tuturor ofițerilor și managerilor de marină care studiază aici, în beneficiul sistemului național de apărare, al industriei maritime, al întregii societăți.”