AcasăActualitateO navă a eșuat după ce a lovit un dig din Portul...

O navă a eșuat după ce a lovit un dig din Portul Constanța Sud Agigea

Astăzi, în jurul orei 3.00, o navă sub pavilion Barbados (Mecit Kaptan n.r.), în balast, ancorată în rada interioară a Portului Constanța a început să grapeze din cauza condițiilor meteo extreme.

Nu s-a reuşit stabilizarea ei şi a colizionat uşor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adăpost. Ulterior a continuat să se afle în deriva şi a eşuat după ce a lovit un dig de protecţie (zona Agigea). Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaură de apă în picul prova. Echipajul a declarat că există şi infiltraţii uşoare de apă în compartimentul maşină.

Capitănia Portului Constanţa a solicitat remorchere pentru asistență și salvare. Pentru a gestiona situația de urgență, două remorchere au fost mobilizate pentru intervenţie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostată în siguranţă în dana 128 cu ajutorul remorcherelor. Cei 9 membri ai echipajului sunt în afara oricărui pericol şi totodată nu există urme de poluare. În continuare nava se află sub supravegherea Căpităniei Portului Constanţa.

În cauză a fost deschis un dosar de cercetare a evenimentului pentru a stabili cauzele şi împrejurările în care sa produs acesta.