AcasăActualitateActivitatea poliţiştilor constănţeni în ultimele 24 de ore

Activitatea poliţiştilor constănţeni în ultimele 24 de ore

 În data de 18 septembrie a.c. , ora 02.45. o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 3 Poliţie, aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au depistat şi scos din trafic pe bulevardul Tomis un autoturism înmatriculat în Bulgaria, condus de M.B., de 27 ani, din Constanţa.

În urma verificărilor s-a constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.  

Cu ocazia controlului efectuat, au fost găsite în interiorul autoturismului 5400 pachete cu ţigări de diferite mărci, care nu aveau aplicate timbru fiscal românesc.

Cel în cauză a fost condus la sediul Secţiei 3 Poliţie în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi contrabandă. 

La data de 17 septembrie a.c., în jurul orei 08.15, poliţiştii Secţiei 8 Rurală au fost sesizaţi  prin S.N.U.A.U 112, cu privire la faptul că în cursul nopţii precedente persoane necunoscute au pătruns în curtea unei femei din localitatea constănţeană Esechioi, încercând să sustragă bunuri, totodată fiind prezentat şi faptul că a fost găsit spânzurat de un copac câinele părţii vătămate.

În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat ca suspecţi de comiterea acestor fapte pe D.M. de 19 ani şi S.G. de 19 ani, ambii din localitatea Ostrov.

Cei doi tineri au fost reţinuţi de poliţişti pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul acestei zile să fie prezentaţi procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia în vederea sesizării instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

La data de 17 septembrie a.c., poliţiştii Secţiei 4 au fost sesizaţi prin S.N.U.A.U. 112, cu privire la faptul că în zona antenei de telefonie mobilă situată în imediata vecinătate a variantei Constanţa – Ovidiu,  a avut loc un scandal între două persoane.

Patrula de siguranţă publică deplasată la faţa locului a stabilit faptul că pe fondul unui conflict spontan şi a consumului de băuturi alcoolice a izbucnit un scandal, între un bărbat, de 64 de ani, din Constanţa şi prietena acestuia, de 44 de ani, din Bârlad, judeţul Vaslui, în urma altercaţiei, femeia suferind leziuni la nivelul capului.

Victima a fost transportată pentru investigaţii de specialitate la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Cercetările sunt continuate de către poliţiştii Secţiei 4 sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a comis evenimentul, urmând ca la finalizarea investigaţiilor, dosarul să fie înaintat cu propuneri corespunzătoare unităţii de parchet competente.

Acţionând în baza Programului Antifraudă, lucrătorii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat activitatea infracţională privind pe A. M., din Constanţa, care în data de 17.05.2012 a fost depistat de lucrătorii de poliţie în timp ce deţinea în afara antrepozitului fiscal cantitatea de 4860 ţigarete, netimbrate, fiind suspectat că le-a achiziţionat în mod fraudulos în scop de revânzare.

Ţigaretele au fost ridicate în vederea confiscării.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii  contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006.