Nicuşor Constantinescu pierde meci după meci

În ultimele luni planetele se pare că s-au aliniat complet anapoda pentru preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, pentru că veştile proaste se ţin lanţ şi nimic nu-i mai iese ca înainte.

În ultimele luni planetele se pare că s-au aliniat complet anapoda pentru preşedintele CJC Nicuşor Constantinescu, pentru că veştile proaste se ţin lanţ şi nimic nu-i mai iese ca înainte.

După ce a pierdut şefia Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene în faţa lui Marian Oprişan, a urmat eşecul de la alegerile vicepreşedinţilor regionali, unde acelaşi Oprişan i-a suflat fără probleme scaunul.

Această trimitere a lui Nicuşor Constantinescu în linia a doua are la bază ieşirile sale nervoase la adresa deciziei ministrului Liviu Voinea în problema arieratelor. Vociferările l-au deranjat atât de tare pe Victor Ponta încât a decis că Marian Oprişan a mult mai potrivit să-i ia locul lui Constantinescu.

Şi de parcă nu i-ar fi fost de ajuns toate astea o nouă nenorocire s-a abătut asupra lui: Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat incompatibil.

Conform ANI „ Nicuşor Constantinescu s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 – 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare”. „Funcţia de preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional”.

În consecinţă Constantinescu riscă să fie decăzut din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

Reacţia preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa nu a întârziat să apară, acesta declarând că este o victimă a lui Traian Băsescu şi că acestă decizie a ANI este o formă de hărţuire la adresa primarilor PSD.

Dincolo de toate acestea se pare că pentru Nicuşor Constantinescu nu vor urma zile prea senise dacă ţinem cont de faptul că nici măcar propriul partid nu-l mai priveşte cu ochi îngăduitori ca până acum. 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult