Nicolae Florin Dinu, candidatul PNL la Primăria comunei Lipnița: „Cumpărăm un microbuz pentru transportul elevilor de liceu“

Faptul că în România încă mai există copii care merg pe jos kilometri întregi, la primele ore ale dimineții, pentru a ajunge la școală, iar după cursuri mai petrec alte ore pe drumuri pentru a ajunge înapoi acasă este strigător la cer. Acest lucru se întâmplă încă în satele comunei Lipnița, unde elevii de liceu trebuie să străbată câte 3 km, prin pădure, toamnă, iarnă, primăvară, pentru a ajunge la microbuzul care îi duce la școală.

Această situație ar putea fi rezolvată dacă primarul, împreună cu reprezentanții Consiliului Județean Constanța ar face demersurile necesare pentru achiziția unui microbuz care să aducă elevii de liceu din toate satele comunei la unitatea de învățământ din Băneasa.

Aceasta este propunerea candidatului PNL la funcția de primar al comunei Lipnița, Nicolae Florin Dinu, care a făcut deja toate demersurile în urmă cu un an, dar ideea a fost abandonată de primarul în funcție și de conducerea CJC, din nepăsare sau incompetență.

Am făcut adrese și către Consiliul Județean Constanța, problema a fost rezolvată temporar, însă acum s-a revenit la aceeași situație neplăcută. Efectele lipsei de implicare din partea autorităților sunt catastrofale pe termen lung. Deja, din cei 27 de elevi care merg la liceu, și așa foarte puțini, 4 au abandonat școala. Cei mai mulți dintre elevi sunt fete și erau nevoite să se trezească de la 5 dimineața, să vină 3 km pe jos, prin pădure, la microbuz, iar seara înapoi“, a declarat Nicolae Florin Dinu.

Candidatul liberal spune că este foarte importantă înființarea unei linii care să asigure transportul între cele 7 sate ale comunei, însă și aici este o mare problemă. „Străzile din localitățile noastre sunt proaste și pline de gropi” , a precizat Dinu.

Tocmai de aceea, candidatul PNL propune achiziționarea cu fonduri europene a unui microbuz, care să asigure transportul elevilor la școală și totodată, în restul programului să asigure transportul locuitorilor între satele comunei.

Asta nu ar rezolva însă problema străzilor neasfaltate. Tocmai de aceea Nicolae Florin Dinu vorbește despre atragerea de fonduri europene pentru proiecte de asfaltare.

Avem multe sate, dar dacă am asfalta câte puțin măcar, în fiecare an, s-ar simți diferența în câțiva ani. Trebuie doar să vrei, iar eu vreau să ajut comuna să se dezvolte. Am pornit în competiția pentru funcția de primar alături de o echipă puternică, formată din oameni tineri, harnici, din toate satele comunei și alături de care vreau să rezolvăm problemele de bază ale comunității. Am muncit mulți ani pe mare, ca navigator și vreau să ajut să comunitatea în care trăiesc să prospere, să aibă condiții de trai decente“, a completat Nicolae Florin Dinu.

– Comandat de Partidul Național Liberal – Filiala Constanța

– Executat de SC Cityserv SRL – portal: www.atacdeconstanta.com

– CUI mandatar financiar coordonator: 21200012

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult