Mohammad Murad: ”Ministrul Bogdan Trif este mai comunist decât toți comuniștii”

Federația Patronatelor din Turismul Românesc, condusă de Mohammad Murad, anunță că nu este de acord cu actuala Lege a Turismului care a fost făcută fără o consultare cu operatorii din domeniu.

FPTR este o structură puternică și reprezentativă care reuneşte companii cu capital majoritar românesc, cu un total de 33.000 de angajaţi şi cu o cifră de afaceri de peste 5 miliarde de euro pe an.

Reprezentanții federației au stabilit o serie de obiective strategice pentru perioada 2019-2023 pe care doresc să le implementeze cu sprijin de la Guvern:

  • Legea Turismului să fie finalizată așa cum au solicitat patronatele din turismul românesc, nu varianta întocmită de reprezentanții Ministerului Turismului (legea controlului în turism)
  • Permanentizarea Voucherelor de Vacanță
  • Menținerea TVA de 5% pentru hoteluri și restaurate
  • Menținerea impozitului specific pentru hoteluri și restaurate
  • Modificarea legii Drepturilor de Autor privind scăderea taxelor către organisme de gestiune colectivă.

Referindu-se la ministrul turismului, Bogdan Trif, Mohammad Murad a declarat că nu a existat o colaborare reală cu acesta, iar discuțiile purtate nu au avut rezultate concrete.

”Ministrul Bogdan Trif este mai comunist decât toți comuniștii. Este un om care nu se ține de cuvânt, nu știe nimic despre turism sau despre promovare.”, a spus Murad.

La rândul său, Dragoș Răducan, prim-vicepreşedintele FPTR a subliniat faptul că Voucherele de Vacanță sunt foarte importante pentru turismul românesc, dar și pentru angajații care au nevoie de concedii pentru a ieși din rutina zilnică și pentru a scăpa de stres.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult