Mircea Banias, PRO România, dezbatere pe tema ”Un pact național pe infrastructură – o urgență națională”

Cel mai dezbătut subiect economic al României ultimilor ani este, fără îndoială, starea din ce în ce mai precară a infrastructurii naționale de transport.

În pofida alocărilor de fonduri tot mai consistente, ritmul de implementare a proiectelor este mult sub așteptări.

Departamentul de Transporturi și Infrastructură al PRO România, coordonat de deputatul Mircea Banias, vicepreședinte al partidului, împreună cu Editura Club România, prin Marius Stoian, au organizat marți, 02 aprilie 2019, la Grand Hotel Continental, București, dezbaterea cu titlul „Un pact național pe infrastructură – o urgență națională”.

La dezbatere au fost prezente mai multe personalități ale mediului de afaceri, printre care: dl. Mihai Rohan, preşedintele patronatului din industria cimentului, şef al task-force-ului infrastructură şi mediu al Romanian Business Leaders, dl. Ion Lixandru, vicepreședintele Uniunii Naționale a Transportatorilor din România, dna. Ruxandra Chiriță, director Proiecte de Infrastructură şi Utilități la PwC România, reprezentând Coalția pentru Dezvoltarea României.
Coaliția a lansat spre dezbatere Pactul Național privind Dezvoltarea Infrastructurii de Transport în România în urmă cu câteva luni, iar PRO România a decis să semneze, să susțină şi să promoveze acest proiect.

La întâlnire a participat și Ioana Petrescu, vicepreședinte PRO România, coordonator al consiliului de strategii guvernamentale, care a și deschis sesiunea.

Beneficiind de o prezență de excepție, asigurată de către unii dintre cei mai buni specialiști în domeniu, dezbaterea a plecat de la premiza că infrastructura de transport reprezintă o componentă critică a dezvoltării economice și că obiectivele prevăzute în Master Planul General de transport nu vor putea fi îndeplinite în absența susținerii tuturor actorilor implicați, politic sau economic.

Investițiile majore în infrastructură se derulează în intervale mari de timp, de 6-10 ani, în consecință este esențial un angajament politic și instituțional pe termen lung.

În acest sens,  PRO România propune celorlalte forțe politice din România, precum și partenerilor din domeniul economic, asumarea unui pact care să prevadă, indiferent de componența viitoarelor majorități parlamentare, realizarea obiectivelor societății românești de a avea un transport de calitate, cu infrastructură și servicii corespunzătoare.

La final, deputatul Daniel Constantin, Prim-vicepreședinte PRO România, a apreciat calitatea discuțiilor din cadrul dezbaterii și și-a exprimat speranța că demersul inițiat va fi transpus în practică.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult