AcasăActualitateMihai Lupu: ”Vă garantez că acest proiect va merge mai departe, cu...

Mihai Lupu: ”Vă garantez că acest proiect va merge mai departe, cu sau fără finanțarea prin PNRR!”

Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a transmis un punct de vedere cu privire la informațiile apărute în presa centrală, potrivit cărora construirea Spitalului “Mama și Copilul” de la Constanța nu ar mai fi finanțată prin PNRR.

”Mă îngrijorează informațiile care circulă în mediul online referitoare la soarta proiectului “Construire corp nou – departament sănătatea mamei şi copilului Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sf. Apostol Andrei Constanţa”. Dacă informațiile se concretizează, ar fi o mare nedreptare excluderea de la finanțare, cu atâta ușurință, a acestei investiții deosebit de importante pentru constănțeni și pentru dezvoltarea județului Constanța.

Proiectele nu se aprobă la finanțare apoi se exclud din senin. Vorbim despre un proiect care are o fundamentare solidă, bazată pe un studiu de fezabilitate realizat de unul dintre cei mai buni proiectanți în domeniu din țară, cu o bogată experiență în Franța. În zilele următoare, vom desemna câștigătorul licitației pentru serviciile de proiectare și execuție. Dragi constănțeni, Vă garantez că acest proiect va merge mai departe, cu sau fără finanțarea prin PNRR. Nimeni din conducerea Consiliului Județean Constanța nu a fost informat oficial despre această presupusă pierdere, iar dacă autoritățile centrale au decis să taie de pe harta sănătății județul Constanța, sper ca în spatele acestei hotărâri să existe surse alternative de finanțare pentru realizarea acestei investiții. Marți voi fi la București pentru semnarea unui contract referitor la achiziția a 25 de microbuze școlare și cu siguranță voi afla direct de la cei avizați informațiile corecte despre această situație.”, a declarat Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța.