AcasăActualitateMedici şi farmacişti, cercetaţi pentru fraudă prin eliberări de reţete pentru pacienţi...

Medici şi farmacişti, cercetaţi pentru fraudă prin eliberări de reţete pentru pacienţi inexistenţi. Prejudiciu de 1.600.000 de lei la CNAS

Mai mulţi medici şi farmacişti sunt cercetaţi de Parchetul Capitalei într-un caz de fraudă prin eliberări de reţete, anchetatorii stabilind că nu există pacienţii cărora le erau prescrise medicamente şi eliberate de farmacii, astfel fiind prejudiciată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.

Parchetul Capitalei a pus sub acuzare 22 de persoane, între care şi medici, şi farmacişti, pentru înşelăciune, corupţie, fals şi uz de fals, toate în legătură cu falsificarea de reţete pentru eliberarea de medicamente.

Marţi a fost declanşată o acţiune la care participă nouă procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi 65 de poliţişti din cadrul Poliţiei Capitalei, în cursul acesteia fiind puse în executare 26 de mandate de aducere.

„În cursul lunii octombrie 2012 Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 22 de persoane pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de:  înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave; fals intelectual şi uz de fals; luare de mită; dare mită şi spălare de bani. Cercetările în cauză sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigaţii Criminale”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului.

În cursul zilei de marţi au fost efectuate şase percheziţii în municipiul  Bucureşti, după ce în perioada martie 2012, în aceeaşi cauză, au mai fost efectuate un număr de 27 de percheziţii domiciliare.

Activitatea infracţională a constat, în principal, în fraudarea de către mai mulţi medici şi farmacişti a bugetului Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate prin compensarea frauduloasă a contravalorii unor reţete false, cauzându-se un prejudiciu de aproximativ 1.600.000 de lei.

Surse judiciare au declarat că mai mulţi medici şi farmacişti sunt cercetaţi de Parchetul Capitalei în acest caz de fraudă prin eliberări de reţete, anchetatorii stabilind că nu există pacienţii cărora le erau prescrise medicamente şi eliberate de farmacii, astfel fiind prejudiciată Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cazul s-a înregistrat în urma denunţului unei farmaciste, au precizat sursele citate.