Meci demonstrativ de baseball pe Stadionul „Gheorghe Hagi”. Participă militarii americani din baza Mihail Kogălniceanu

Sâmbătă, 11 mai, ora 11:00, pe Stadionul „Gheorghe Hagi” din Constanța, are loc un meci demonstrativ de baseball între o selecționată a Statelor Unite, reprezentată de militarii americani din baza Mihail Kogălniceanu, și echipa națională de baseball a României.

Spectacolul are loc în cadrul Trofeului Jackie Robinson, ajuns la a treia ediție!

Vor participa oficiali români și americani, precum și invitați din lumea sportului local.

Meciul va avea intrarea liberă și promite un spectacol de tip american, cu muzică, bună dispoziție și surprize. În deschiderea meciului demonstrativ vor fi intonate imnurile de stat ale României și Statelor Unite.

Această tradiție a fost inițiata începând cu 2017, de către Federația Română de Baseball și Ambasada SUA, ca parte a unui proiect mai larg de subliniere a valorilor comune. Atunci, se celebrau 20 de ani de la semnarea Parteneriatului pentru Pace între România și SUA. Acum, se celebrează 30 de ani de la căderea comunismului și 70 de ani de la formarea NATO.

Primele două ediții, ce au avut loc tot la Constanța, au adunat câteva mii de spectatori, iar naționala României s-a impus de fiecare dată. Anul acesta, pe lângă evenimentul central, Federația Română de Baseball și Softball mai organizează, pe 10 mai, Cupa României la Baseball, unde se vor confrunta echipele LPS Roman, Leaders Călărași, Atletico Alexandria și Thunderwolves Botoșani.

”Jackie Robinson Trophy 2019”

Cine este Jackie Robinson? Acesta a devenit un nume de referință pentru lupta pentru egalitate, pentru combaterea discriminării rasiale, dar și pentru promovarea diversității și a toleranței. Sportivul a debutat pe 15 aprilie 1947 în Major League Baseball, devenind astfel primul jucător de baseball profesionist de culoare din această ligă. În același an a primit titlul de Debutantul Anului, stabilind pe parcursul carierei mai multe recorduri. Numărul 42 – cel purtat de Jackie Robinson – a devenit un număr simbol, fiind retras de la toate echipele profesioniste americane în semn de omagiu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult