AcasăActualitateMaşini furate din străinătate, descoperite pe şoselele Constanţei

Maşini furate din străinătate, descoperite pe şoselele Constanţei

           La data de 23 mai a.c., poliţiştii Serviciului Investigaţii Criminale din cadrul I.P.J. Constanţa, au organizat şi desfăşurat, pe raza municipiului Constanţa, o acţiune pe linia combaterii traficului cu autoturisme furate din străinătate, ocazie cu care au identificat şi ridicat două autoturisme, unul cu privire la care existau date că prezintă suspiciuni de modificare a seriei de şasiu şi ar fi sustras din străinătate şi un altul înmatriculat în Bulgaria, pentru care au fost prezentate acte de înmatriculare, corespunzătoare plăcilor de înmatriculare montate pe autoturism, dar emise pentru altă serie de şasiu, ceea ce a creat suspiciuni, privind autenticitatea seriei poansonate pe autoturism.

        Cele două autoturisme ridicate au fost indisponibilizate, urmând a fi verificate la R.A.R. şi la reprezentanţele mărcilor pentru a fi identificate şi a se stabili provenienţa.

         Deasemenea, tot pe parcursul acţiunii poliţiştii au ridicat şi indisponibilizat la sediul I.P.J. Constanţa, un autoturism care figura declarat ca fiind sustras la data de 11.10.2011 din Spania.

         În cauză se desfăşoară cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de tăinuire la furt calificat, uz de fals şi punere în circulaţie a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare, totodată derulându-se activităţi pentru recuperarea autoturismului sustras de către autorităţile spaniole, în vederea restituirii părţii vătămate.