AcasăActualitateMarţi 13 februarie, „Ziua Informării Preventive”. Pompierii atrag atenția asupra pericolelor

Marţi 13 februarie, „Ziua Informării Preventive”. Pompierii atrag atenția asupra pericolelor

Data de 13 februarie 2024 reprezintă un prilej pentru pompierii constănțeni de a se afla din nou alături de cetăţeni, cu recomandări pentru protecţia în situaţii de urgenţă şi materiale informative dedicate unor evenimente de referinţă.

Marţi 13 februarie, va fi marcată „Ziua Informării Preventive”. Având sloganul ”Preveniţi Ghinionul”, activităţile de informare în această zi au ca scop conştientizarea de către cetăţeni a pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării regulilor de comportare în situaţii de urgenţă.

Principale obiective constau în derularea campaniei de informare menite să conştientizeze cetăţenii asupra pericolelor la care se expun în cazul nerespectării măsurilor şi regulilor de comportare specifice situaţiilor de urgenţă, crearea comportamentului preventiv şi atitudinii proactive în rândul comunităţii în vederea reducerii semnificative a numărului victimelor.

Cetăţeanul rămâne veriga extrem de importantă în procesul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Rolul său devine unul major prin însuşirea şi aplicarea informaţiilor care vin din partea instituţiilor abilitate, manifestând responsabilitate în relaţiile cu familia, comunitatea şi mediul înconjurător.

Ghinionul poate fi prevenit! Fiţi prevăzători!

Nu uitaţi! Printr-un comportament preventiv, ne putem salva viaţa şi bunurile.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!