AcasăActualitateMaria Stavrositu către Blaga: „Înţeleg că agreaţi incultura lui Chiru&Co"

Maria Stavrositu către Blaga: „Înţeleg că agreaţi incultura lui Chiru&Co"

Stimate domnule Blaga,

Pe această cale doresc să vă explic temeiul declaraţiilor mele lansate presei şi, de asemenea, să dau un sens vorbelor dumneavoastră afirmate în cursul zilei de ieri. Aşa cum probabil ştiţi, dar nu vreţi să o admiteţi, dintotdeauna am fost persoana care a optat pentru o comunicare eficientă care să aiba loc atunci când apare o problemă.

Pentru început este important să admiteţi faptul că disponibilitatea dumneavoastră în ceea ce priveşte onorarea audienţei pe care am solicitat-o în repetate rânduri a lipsit.  Faptul că am stat în aceeaşi încăpere într-una din zilele săptămânii trecute, unde am fost nevoită să asist la un lung şir de inepţii venite din partea unor foarte proaspeţi PDL-işti (n.r. Chiru&Co.), nu satisface exigenţele unei discuţii politice. Dorinţa mea a fost constant aceeaşi: de a opri derapajele provocate de către personajele mai sus menţionate, acţiuni care au avut ca rezultat trendul politic descendent al organizaţiei PDL Constanţa.

Din surprinzătoarea dumneavoastră tăcere pe parcursul întâlnirii am înţeles că le agreaţi incultura, că vă complaceţi în promiscuitatea organizaţiei în mandatul Chiru şi că îi încurajaţi în a-şi continua traseul politic într-o direcţie total greşită. Nu ar avea rost să mai amintesc despre vocabularul şi apelativele de jargon ale domnului Chiru, pe care le-a folosit în prezenţa dumneavoastră, fără să interveniţi spre a-l stopa. Dacă de la domnul Chiru nu am pretenţii, pentru că i-am văzut acest comportament faţă de mulţi alţi colegi pe care i-a gonit din partid, primari sau alţi lideri care reprezentau ceva în acest oraş, de la dumneavostră domnule Blaga, m-aş fi aşteptat la o intervenţie justă şi elegantă la auzul ofenselor grobiane ce mi-au fost aduse.

Observ că în aceeaşi situaţie ca mine se mai află 41 de deputaţi şi senatori  PDL din întreaga ţară, oameni de referinţă, care au avut o activitate politică onestă. Mi-am putut explica atitudinea şi comportamentul dumneavoastră, care a girat o nedreptate cu preţul discreditării.

Mi-aţi recomandat să mă uit în oglindă, domnule Blaga! Nu am timp de superficialităţi şi nici nu dezvolt vreo obsesie pentru persoana mea! Dar dacă m-aş privi, nu aş avea altă reflecţie decât cea a unei persoane dezamăgite, profund marcată de nedreptatea şocantă pe care aţi produs-o, dar care stă dreaptă. Pe umerii mei nu apasă povara unei conştiinţe încărcate!

Am de partea mea o mulţime de oameni din PDL care, odată cu demisia mea din partid, au venit în conferinţa de presă şi au scris demisiile în faţa tuturor. 118 la număr. Apoi au mai venit şi alte demisii, continuă să sosească. Vi le transmit scanate pe mail. Această dovadă de solidaritate şi de sprijin de care beneficiez, se datorează activităţii susţinute din colegiu şi constantei comunicări cu oamenii, efortului de-a fi lângă ei chiar şi în aceste momente de criză economică. Aţi ales să conservaţi preşedinţia organizaţiei eternului perdant Chiru, cel care a pierdut în 2004 şi în 2008 alegerile pentru primăria Eforie, alegerile parlamentare în 2008 şi, penibil, alegerile pentru primăria Constanţa în 2012. Aţi preferat un om care şi-a schimbat numele la 43 de ani pentru a-şi ascunde trecutul. Ati preferat să renunţaţi la organizaţia din Constanţa şi la un deputat câştigător căruia nu aţi avut ce să-i reproşaţi. Aţi ales să conservaţi derizoriul în care ne-a poziţionat acest domn şi să înăbuşiţi orice resursă de creştere a partidului, pe viitor.  

Sunt o luptătoare şi promit să vă demontez toate argumentele pe care le propagaţi în presă şi nu numai! Am de partea mea dreptatea, opinia publică, sprijinul multor oameni credibili, dar şi o experienţă politică dobândită prin multă muncă, atât la nivel naţional dar mai ales la nivel european.

Mărturisesc că, din modul în care mi-aţi arătat că înţelegeţi să faceţi politică, am tras învăţăminte amare, dar sper folositoare pentru propria-mi carieră politică.

Vă doresc succes în alegerile de pe colegiul nu ştiu care Timiş! Graţie competiţiei acerbe care se prefigurează acolo, am vaga impresie că veţi avea câştig de cauză.

 Deputat Maria STAVROSITU.