AcasăActualitateLocuitorii din comuna Peştera, lăsaţi de izbelişte de către autorităţile de la...

Locuitorii din comuna Peştera, lăsaţi de izbelişte de către autorităţile de la centru

Deşi inundaţiile din luna iunie au făcut ravagii în comuna Peştera fiind distruse gospodării, drumuri și culturi agricole, valoarea totală a pagubelor depăşind un milion de euro, autorităţile centrale refuză să se implice în rezolvarea problemei.

Practic, încercarea primarului Valentin Vrabie de a obţine fondurile necesare pentru demararea unui proiect de amenajare a unui canal de scurgere a apelor pluviale şi construirea unor podeţe, este sortită eşecului deoarece pentru Compania Naţională de Investiţii inundaţiile nu constituie o prioritate.

“Lucrările de construire a unor poduri rutiere și punți pietonale, pentru care dumneavoastră solicitați sprijin financiar, nu se înscriu în categoria lucrărilor de intervenție în primă urgență la construcții vulnerabile.” se arată în răspunsul pe care instituţia l-a remis către autorităţile locale.

Demersurile edilului nu s-au oprit aici, Valentin Vrabie ajungând la Cabinetul prim-ministrului și chiar la Președinţie în speranţa că situaţia va fi remediată.

“Sperăm să se găsească o soluție și să fim trecuți și noi acolo la proiecte prioritare de urgență și care să fie implementate în perioada imediat următoare Locuitorii comunei sunt speriaţi de ceea ce li s-a întâmplat iar eu încerc prin orice metodă să conving autorităţile de la Bucureşti că proiectul pe care îl avem este unul absolut prioritar.” a declarat Valentin Vrabie, primarul comunei Peștera.