Legături dubioase – Părinții lui Claudiu Palaz, intermediari în afaceri cu terenuri

În plin scandal imobiliar, când constănțenii sunt revoltați de viteza cu care orașul se betonează, aflăm că un nou bloc se va construi în cartierul Tomis Nord, zona Boema, la intersecția dintre bulevardul Tomis și strada Suceava.

Este vorba de un P+6 ce va fi ridicat de firma Medgaz, o societate din Brăila.

Imobilul se va construi peste o parcare, un spațiu verde și o alee de acces.

Locuitorii din zonă sunt disperați și încearcă, pe căi legale, să oprească acest proiect.

Ne-am obișnuit deja cu lipsa de empatie a autorităților, care nu dau doi bani pe consecințe și pe cetățeni atunci când autorizează asemenea construcții, dar în spatele fiecărui astfel de abuz se ascund caracatițe imobiliare greu de descoperit.

Fostul consilier local, Romeo Rezeanu, a publicat pe facebook documente din care reiese clar că terenul a aparținut, până de curând, familiei lui Claudiu Palaz, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța.

Mai exact lui Gherorghe Palaz și Sileziei-Vasilica Palaz, părinții președintelui PMP Constanța.

În anul 2017, aceștia l-au vândut către SC Medgaz SRL, după doar câteva săptămâni de la achiziționare.

Familia Palaz cumpărase terenul cu mai puțin de două luni de la Mocanu Georgiana Ionela.

Numele acesta nu apare pentru prima dată în istoricul funciar al familiei Palaz. Mocanu Georgiana Ionela este implicată și într-o tranzacție a unui imobil din Piața Ovidiu, imobil care, într-un final, a ajuns în posesia finului familie Plalaz, Paul Țiței.

De altfel, metoda de operare nu este una nouă.

În anul 2002, tatăl lui Claudiu Palaz a cumpărat la un preț de nimic un teren la Agigea, pe care l-a vândut după doar 20 de zile cu suma 3.185.000 de euro.

Terenul era parte dintr-un proiect de construcție al unui pod.

În calitatea sa de secretar general al Prefecturii Constanța, Claudiu Palaz avea acces la planuri, astfel că a știut exact în ce să investească.

Modul în care s-a făcut această tranzacție imobiliară a ajuns în atenția procurorilor, fostul primar al comunei Agigea fiind condamnat pentru fapte de corupție.

Aventurile vicepreședintelui Consilului Județean Constanța, Claudiu Iorga Palaz nu se opresc aici.

Casa în care acesta locuiește, situată în zona Faleză Nord – Reyna, face obiectul unui alt dosar întocmit de procurori, existând suspiciuni întemeiate că terenul, situat pe două străzi, ar fi fost obținut în mod ilegal.

Vom reveni cu amănunte privind modalitatea prin care finul domnului Palaz,  Paul Țiței, reușește, ca prin minune, să câștige licitații pe bandă rulantă la primăriile din județul Constanța.

Până atunci însă, subliniem faptul că Palaz este vicepreședinte al CJC, candidat constant la Primăria Constanța și un teribil ”luptător” împotriva corupției.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult