AcasăActualitateLa Năvodari se construieşte cel mai mare Aqualand din România

La Năvodari se construieşte cel mai mare Aqualand din România

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a prezentat, joi, proiectul „Construire centru de agrement” a cărui valoare se ridică la peste 30 de milioane de lei. Este vorba despre un Aqualand ce va fi ampalsat în incinta taberei de copii Delfinul şi va fi, cu certitudine, una din principalele atracţii ale litoralului românesc.

Banii necesari realizării acestui proiect provin atât din fonduri europene cât şi din bugetul local al primăriei, însă este o investiţie în câștig, dacă luăm în calcul oportunitățile uriașe pe care le aduce turismului românesc. Oraşul Năvodari a devenit staţiune balneo climaterică şi vom încerca să-l transformăn într-una  dintre cele mai căutate locaţii de pe litoralul românesc. Mi-am propus de mult timp ca Năvodariul să devină, din cel mai industrializat oraş al ţării, una din staţiunile importante de pe harta turismului românesc”, a declarat edilul Nicolae Matei.

Centrul de agrement oferă o gamă variată de activităţi pentru cei ce-şi doresc să se relaxeze şi să se distreze.

Printre altele, în incinta aqualand-ului vor exista bazine pentru copii, o piscină a surprizelor, river ride, piscină pentru înot, bazin kamikaze, tobogne de apă şi piscină exterioară separată, în zona pentru adulţi şi zona pentru copii.

Pentru cei ce doresc să participe la cursuri de scubadiving a fost amenajată o zonă acvatică pentru partea practică a cursului, iar pentru partea teoretică va fi amenajată o sală de curs.

Serviciile conexe acestor bazine oferă activităţi ca fitness, wellness, saloane de chinetoterapie, masaj sau cromoterapie, o practică medicală nouă care foloseşte culorile pentru stimularea sau inhibarea diverşilor centrii nervoşi.

În cadrul saloanelor de masaj vor exista şi două aparate de bronzat: unul orizontal şi unul vertical.

Deasemenea, au mai fost prevăzute două terenuri de tenis şi un teren de mini-fotbal, dotat cu nocturnă dar şi o parcare pentru aproximativ 90 de autoturisme.

Clădirea este proiecatată pe trei nivele şi subsol iar suprafaţa totală a centrului de agrement este de 77.763 de metri pătraţi.

Un Aqualad la Năvodari este un proiect început în urmă cu mult timp. Am fost de câteva ori în Germania, pe cheltuiala mea, ca să văd cum arată parcurile acvatice de acolo. Am vrut să fie spectaculos şi l-am proiectat după modelul celor europene. Eu sunt convins că suntem foarte aproape de transformarea oraşului nostru într-o staţiune de excepţie, mai ales că am demarat deja lucrările de lărgire a şoselei care leagă Mamaia de Năvodari. Avem în plan să lărgim şi drumul către localitatea Ovidiu, astfel încât, în zona de nord a litoralului românesc, turiştii să ajungă în condiţii de trafic excelente,” a mai declarat primarul Nicolae Matei.