AcasăActualitateJucării şi umbrele contrafăcute în valoare de 19 600 euro, reţinute de...

Jucării şi umbrele contrafăcute în valoare de 19 600 euro, reţinute de vameşii constănţeni

În data de 18 ianuarie 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud au reţinut jucării din plastic şi umbrele automate de ploaie susceptibil a fi contrafăcute, în valoare de aproximativ 19 600 euro, ca urmare a controlului efectuat asupra a două containere sosite din China pentru 2 societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti. 

În data de 18 ianuarie 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unor controale amănunţite asupra unor containere sosite din China, având ca destinaţie 2 societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti.

Ca urmare a acestor control, inspectorii vamali au reţinut 1 827 jucării din plastic Thomas & Friends, Disney, Madagascar, Ice Age şi Vodafone, precum şi 466 umbrele automate de ploaie Disney şi Angry Birds, articole susceptibil a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală a mărcilor respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 19600 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, iar finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.