AcasăActualitateJocuri MONOPOLY şi SCRABBLE contrafăcute, în valoare de 106 000 euro, reţinute...

Jocuri MONOPOLY şi SCRABBLE contrafăcute, în valoare de 106 000 euro, reţinute de vameşii constănţeni

În data de 18 martie 2013 inspectorii vamali de la Biroul Vamal Constanţa Sud, acţionând în baza analizei de risc, au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra a unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în judeţul Ilfov.

Ca urmare a acestui control, inspectorii vamali au reţinut aproximativ 10 604 jocuri Monopoly şi Scrabble, articole susceptibile de a aduce atingere drepturilor de proprietate intelectuală ale mărcii respective. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 106.000 euro.

Conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 1383/2003 şi a Legii nr. 344/2005 privind unele măsuri pentru asigurarea respectării drepturilor de proprietate intelectuală în cadrul operaţiunilor de vămuire, bunurile contrafăcute au fost reţinute de către autoritatea vamală în vederea trimiterii spre expertizare, la finalizarea cazului urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.