AcasăActualitateJaf la un oficiu poștal din Medgidia: Hoții au furat mașina Poștei...

Jaf la un oficiu poștal din Medgidia: Hoții au furat mașina Poștei și suma de 470.000 lei

Polițiștii din Medgidia au organizat mai multe filtre în oraș și în județ după ce, vineri dimineață, a avut loc la un jaf la un oficiu poștal.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Carmen Șerbănescu, hoții au sustras suma de 470.000 de lei, cât și autoutilitara Poștei care se afla parcată în curte. 
La fața locului se fac mai multe cercetări, fiind luată în calcul și o eventuală neglijență a angajaților oficiului poștal. 
Unitatea respectivă a Poștei a fost controlată de mai multe ori în 2013, ocazii cu care s-au sesizat mai multe probleme la sistemului de alarmă. Polițiștii i-au atenționat pe angajați că aceste probleme trebuie remediate pentru a evita situații precum este cea actuală, un jaf de o asemenea amploare. 

Iată ce spune poliţia despre acest caz:

La data de 31.01.2014. ora 06.00, poliţiştii din Medgidia au fost sesizaţi prin 112 cu privire la sustragerea unei sume de bani din incinta unei unităţi poştale.

Echipa operativă complexă deplasată la faţa locului a constatat că, în sediul unităţii respective, prevăzute cu sistem de alarmă şi care a fost verificată cu privire la respectarea prevederilor legale referitoare la paza bunurilor şi obiectivelor de mai multe ori în anul 2013, s-a pătruns prins forţarea uşii de acces, din interior reclamându-se lipsa casei de bani, dar şi a unei autoutilitare ale cărei chei se aflau în aceeaşi incintă.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor şi a tragerii acestora la răspundere penală.”(b1.ro)