În urma presiunilor politice, Carmen Copilu a demisionat de la conducerea Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia

Scandalul de la Liceul Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia s-a încheiat pentru moment. Copilu Mariana-Carmen, directorul numit de ISJ Constanța, a demisionat din funcție, în urma presiunilor la care a fost supusă.

Fostul director al liceului, Furtună Marius Ștefăniță, a acuzat ca fiind politică numirea noului director, deși el nu a mai dorit să ocupe această funcție.

Nu, nu imi mai doresc funcția de director, nu am depus un acord pentru numirea în funcția de director până la sfârșitul anului școlar.”, transmite Furtună. Cu toate astea, nici nu vrea să accepte pe altcineva în locul lui.

Potrivit ISJ, ”un singur cadru didactic a transmis documente scanate în vederea ocupării funcției vacante de director (n.r. Copilu Mariana-Carmen). Așadar, nici domnul Marius Furtună (director căruia i-a încetat contractul de management educațional în data de 08.01.2021), nici alt cadru didactic din unitatea de învățământ nu și-au manifestat interesul și intenția în vederea ocupării funcției de director.”

 

Mai mult, Sorin Mihai, inspectorul general al ISJ Constanța spune că Mariana-Carmen Copilu ”a primit în ultimii 3 ani școlari calificativul Foarte bine din partea consiliului de administrație al Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Medgidia, activitatea sa nu a fost sancționată de vreo comisie de cercetare disciplinară numită de consiliul de administrație al unității de învățământ preuniversitar.”

Practic, nimeni nu înțelege revolta fostului director Furtună care a reușit să creeze un scandal rușinos pentru o instituție de învățământ.

Acesta acuză PNL că a făcut numirea pe criterii politice, în ciuda faptului că în afară de Copilu Mariana-Carmen nu a mai dorit nimeni să preia funcția de director al liceului.

 

 

Și totuși, miza este politică

 

 

 

Interesant este faptul că demersul lui Furtună este susținut public de Bogdan Moșescu, în calitate de consilier local USR și ”fost elev al liceului”.

 

 

Mai mult, Furtună Marius Ștefăniță preia pe pagina sa de Facebook o postare a lui Moșescu în care „fostul elev”, actual om politic, condamnă ferm cele petrecute în cadrul LTNB.

 

 

Intervenția lui Bogdan Moșescu și presiunile sale nu au miză politică, în viziunea lui Furtună.

 

 

Probabil că orice ”fost elev”, ajuns consilier USR, are dreptul să judece competențele celor care i-au fot profesori.

 

 

Lucrurile s-au liniștit, într-un final, prin demisia directorului Copilu. Rămâne, însă, o pată pe reputația Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia, târât într-o mocirlă care nu face cinste unor cadre didactice.

 

 

 

Stimați colegi, stimați elevi, stimați părinți,

Având în vedere situația tensionată creată în cadrul Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” Medgidia, prin numirea mea în funcția de director al unității de învățământ, am luat astăzi decizia de a-mi înainta demisia.

Consider că orgoliile, agitația și disputele nu au ce căuta în mediul educational, iar activitatea didactică nu trebuie să aibă de suferit.

Prin depunerea dosarului de candidatură am dorit să corectez anumite lucruri și situații care, din punctul meu de vedere, nu funcționează corespunzător într-o instituție de învățământ cu presitigiu din municipiul Medgidia.

Renunț cu demnitate la această funcție însă doresc să fac câteva precizări importante pe care trebuie să le cunoască opinia publică, pentru a putea analiza corect situația.

Am fost singurul candidat care și-a depus dosarul pentru funcția de director, conform calendarului din procedura de numire publicată de Inspectoratul Școlar Județean. Așadar, acuzațiile domnului Furtună Marius-Ștefăniță, conform cărora numirea mea a fost făcută ”politic” sunt simple supoziții fără suport logic. Din contră, pot afirma că politică face fostul director care implică anumite partide politice în această situație creată artificial.

Voi asigura interimatul funcției de director al Liceului Teoretic ”Nicolae Bălcescu” din Medgidia până la organizarea unui nou concurs pentru această funcție.

Le mulțumesc tuturor celor care m-au încurajat și sprijinit în demersul meu și regret că nu am fost lăsată să demonstrez că pot manageria acest liceu.

Cu deosebită considerație,

Prof. COPILU Mariana-Carmen

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult