AcasăActualitateGrup infracţional de falsificatori de bancnote, destructurat de procurorii DIICOT

Grup infracţional de falsificatori de bancnote, destructurat de procurorii DIICOT

Un grup infracţional organizat care falsifica bancnote a fost destructurat de către procurorii DIICOT Craiova, care au făcut, marţi dimineaţă, nouă percheziţii domiciliare în judeţul Dolj.

Potrivit procurorilor DIICOT, marţi dimineaţă, au fost făcute nouă percheziţii domiciliare în judeţul Dolj, trei persoane care făceau parte din grupare fiind ridicate de către poliţişti şi fiind duse la audieri la sediul DIICOT Craiova, alte două persoane fiind reţinute încă din cursul serii de luni.

Acestea din urmă au fost prinse în flagrant în timp ce plasau bancnote false într-un hypermarket.

Potrivit pocurorilor, gruparea era în vizorul lor de peste jumătate de an şi au făcut aproximativ 30 de plasări de bancnote în hypermarket-uri.

Membrii grupării falsificau în special bancnote mici de 50 de lei pentru că erau date rest mai uşor la magazine, câteva dintre bancnote ajungând la bănci, unde lucrătorii au sesizat că erau false şi i-au anunţat pe anchetatori.

În urma percheziţiilor de marţi dimineaţă, au fost ridicate calculatoare, matriţe şi imprimante cu ajutorul cărora erau falsificaţi banii.

Suspecţii sunt cercetaţi pentru fals de monedă, înşelăciune şi constituirea unui grup infracţional organizat, până în prezent nefiind cunoscută cu exactitate valoarea prejudiciului.