AcasăActualitateGreva foamei la Oil Terminal

Greva foamei la Oil Terminal

Un angajat al Oil Terminal a intrat în greva foamei, pentru a protesta faţă de reducerea programului de lucru şi de diminuarea veniturilor salariale. Grevistul denunţă presiunile pe care le-ar exercita directorul Silviu Wagner faţă de membrii sindicatului vechi pentru a se înscrie într-o nouă structură sindicală obedientă conducerii.

Decizia de a reduce programul de muncă al angajaţilor, luată de către Consiliul de Administraţie al societăţii Oil Terminal, a afectat în mod evident o mare parte din cei ce lucrează la această companie. Reducerea numărului de zile lucrătoare la doar 4 pe săptămână implică şi o scădere mare a salariilor. Reacţiile lucrătorilor nu au întârziat să apară, astfel că Brânzeiu Alexandru, angajat al Oil Terminal încă din anul 1992, a decis în această dimineaţă să intre în greva foamei. Bărbatul, în vârstă de 37 de ani, declară că nu mai poate suporta nedreptăţiile la care este supus, atât el cât şi colegii săi, de către directorul Silviu Wagner.

Brânzeiu a anunţat la Inspectoratul Teritorial de Muncă şi la Direcţia de Sănătate Publică din Constanţa decizia sa de a intra în greva foamei pe o perioadă nedeterminată de timp, ca urmare a abuzurilor şi a presiunilor pe care le-ar exercita asupra sa directorul Oil Terminal. Alexandru Brânzeiu mai spune că Silviu Wagner ii forţează pe angajaţii săi să se inscrie în sindicatul condus de către Florin Enache, o structură care, susţine acesta, deserveşte interesele directorului şi nicidecum pe cele ale muncitorilor. Mai mult decât atât, deşi Silviu Wagner declară că societatea se confruntă cu probleme financiare, în urma scăderii volumului de activitate, potrivit protestatarului cei şapte directori şi cei peste 150 de angajaţi TESA, nu vor fi afectati de scăderile salariale.

Contactat telefonic, directorul SC Oil Terminal SA, Silviu Wagner, a declarat că decizia lui Alexandru Brânzeiu de a intra in greva foamei nu are nicio legătură cu situaţia din societate, fiind vorba de o încercare de destabilizare a disciplinei, în spatele căreia se află liderii vechiului sindicat.