Ghici cine vine la Primăria Constanța? PNL sigur nu!

Vergil Chițac a anunțat că va candida la funcția de primar la municipiului Constanța. Chițac este cel care a înființat asociația Constanța Altfel, ascociație care a târăște primăria prin procese pentru a anula PUZ-uri, PUD-ri și construcții de blocuri. Constanța Altfel este cea care a suspendat regulamentul de parcare din municipiul Constanța.

 

Ion Stelian, USR, s-a înscris și el în cursa pentru primărie. Asociația Vede Urban, cea pe care o conduce, s-a implicat direct în scandalurile blocurilor ridicate pe spațiul verde.

 

Decebal Făgădău spune că are proiecte de finalizat și nu renunță la primărie. Se asfaltează la foc automat, se trasează parcări… Acum, că s-a terminat și cu toate licitațiile pentru Cazino, iar clădirea va intra curând în reabilitare, Făgădău are un as în mânecă. În memoria colectivă el este primarul care a salvat Cazinoul, chiar dacă CNI va face acest lucru. Se asfaltează la foc automat, se trasează parcări, se

 

Avem, până acum, trei candidați care contează. Mai sunt vreo doi, dar n-au relevanță.

 

Rămâne PNL, marele câștigător de la ultimele alegeri. Liberalii încă nu au un om cu care să intre în cursă. Se vehiculează numele lui Bogdan Huțucă. Ce îl recomandă pe Huțucă? Poate doar faptul că a fost șef la ANAF Constanța și prefect numit de guvernul Ponta pe vremea USL, atunci când liberalii constănțeni tropăiau fericiți la braț cu Mazăre și Constantinescu.

 

De altfel, ca șef al ANAF și ca prefect, Huțucă nu a deranjat cu nimic afacerile firmelor controlate de Strutinsky sau activitatea infracțională din primăria Constanța condusă de Radu Mazăre. Bogdan Huțucă a fost un USL-ist veritabil. Și azi e la fel.

 

Liberalii îl mai au pe Bogdan Bola, consilier județean și fiul lui Eugen Bola, actualul șef al ITM Constanţa. Unii spun că el va fi aruncat în luptă, chiar dacă nu are niciun fel de experiență. Bola ar putea fi șef la Muzeul de Istorie, maxim. Ca și candidat la primărie nu are nici cea mai mică șansă. Dar, poate că asta e și ideea.

 

Una peste alta, PNL nu are niciun om cu care să se prezinte onorabil la alegerile de anul viitor din municipiul Constanța.

 

Ideea unei alianțe PNL-USR este jenantă.

 

Un partid cu o istorie ca a PNL nu are să cum susțină candidatul unei formațiunii politice înființate în urmă cu doar patru ani.

E rușine să nu ai un candidat al tău cu care să câștigi primăria, mai ales acum când toate astrele îți surâd.

 

Dar cu rușinea mori de foame, cum zic bătrânii, așa că membrii PNL Constanța se preocupă, mai departe, de afacerile personale: P+8-uri, restaurante, făbricuțe, nu contează, bani să iasă.

Iar dacă o alianță, pe sub masă, cu PSD-ul local le asigură liniștea financiară, liberalii o vor face fără discuție.

 

Revenind la alegerile locale din 2020, se anunță o campanie agresivă și grea.

Nu cred că va fi mizerabilă. Constănțenii nu mai marșează la golănii.

 

Dacă bate sau nu un vânt al schimbării vom vedea în următoarea perioadă.

Până atunci avem datoria să ne informăm corect.

Nu de alta, dar dacă o dăm din nou în bară nu ne mai salvează nimeni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult