AcasăActualitateGarda de Coastă – 5 infracţiuni în ultimele 48 de ore

Garda de Coastă – 5 infracţiuni în ultimele 48 de ore

Migrant sirian reţinut la frontiera cu Bulgaria

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au reţinut o persoană de sex masculin, cetăţean sirian, care intrase ilegal în România pe jos, pe la „frontiera verde” cu R. Bulgaria.

În data 05.10.2012, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Negru Vodă au reţinut în apropierea frontierei cu R. Bulgaria o persoană de sex masculin care nu justifica prezenţa în zonă.

În urma verificărilor a fost stabilit faptul că persoana în cauză este cetăţean sirian, în vârstă de 38 de ani, care a intrat ilegal pe teritoriul României prin zona „frontierei verzi”, cu scopul de a ajunge în Germania.

 Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 70, alin. 1 din O.U.G. 105/2001.

 Plase monofilament confiscate

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat trei cetăţeni români care deţineau cinci plase monofilament, respectiv pescuiau fără a avea licenţă de pescuit comercial.

 În data de 05.10.2012, în jurul orei 15.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Tulcea l-au depistat în apropierea localităţii Enisala pe C.T.L. în vârstă de 40 ani care deţinea cinci plase monofilament, în lungime de 250 metri.

În data de 06.10.2012, în jurul orei 06.45, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Cernavodă au verificat în apropierea localităţii Cochirleni o ambarcaţiune din fibră de sticlă în care se aflau E.A. de 42 ani şi G.C.P. de 35 ani, domiciliaţi în judeţul Constanţa.

Cei doi pescuiau cu o plasă din aţă fără a deţine licenţă pentru pescuit comercial, având capturată cantitatea de trei kilogame peşte în stare vie, care a fost redată mediului natural.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării plasele, barca şi două rame, valoarea acestor bunuri fiind de 2.270 lei.

Persoanele sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere a plaselor monofilament, respectiv desfăşurarea de activităţi de pescuit fără a avea licenţă de pescuit comercial, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008 modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

 Furt de cereale în Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetăţean român care transporta cu un autoturism 650 kilograme de cereale pe care le sustrăsese de la o societate comercială din Portul Constanţa.

În data de 05.10.2012, în jurul orei 11.40, poliţiştii de frontieră de la Grupul de Nave Constanţa au verificat în apropierea porţii de acces numărul 9 în Portul Constanţa un autoturism marca Dacia înmatriculat în Constanţa şi condus de Z.G.A. în vârstă de 21 ani.

Verificările au stabilit faptul că în autoturism se aflau 18 saci, încărcaţi cu 650 kilograme de porumb, pentru care şoferul domiciliat în judeţul Constanţa nu a putut prezenta documente justificative.

În urma cercetărilor s-a stabilit că persoana în cauză a sustras cantitatea de proumb din incinta unei societăţi comerciale cu sediul în Portul Constanţa, prejudiciul estimat la 715 lei fiind recuperat în totalitate şi predat respectivei societăţi.

Pe numele tânărului au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de furt, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208, alin. 1 Cod Penal.

Cherestea transportată fără licenţă

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, pe timpul desfăşurării activităţilor de supraveghere şi control în zona de frontieră, au identificat un şofer care conducea un ansamblu auto cu care transporta cherestea fără a deţine licenţă de transport.

În data de 07.10.2012, în jurul orei 15.30, poliţiştii de frontieră din cadrul G.N. Constanţa au verificat în zona de competenţă un ansamblu auto încărcat cu cherestea şi condus de cetăţeanul român S.M.F. în vârstă de 35 ani şi domiciliat în judeţul Dolj.

Verificările au stabilit faptul că şoferul nu deţine licenţă de transport, astfel încât va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „efectuare a transportului public rutier public fără licenţă de transport”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 281, ind. 1 Cod Penal.