AcasăActualitateFostul iubit al Ginei Pistol şi un director de la firma acestuia...

Fostul iubit al Ginei Pistol şi un director de la firma acestuia au fost reţinuţi

Fostul iubit al Ginei Pistol, omul de afaceri de origine libaneză Nicole Saikaly, şi un director de la firma acestuia au reţinuţi pentru 24 de ore de procurorii DIICOT, miercuri dimineaţă, în dosarul evaziunii fiscale de peste 40 de milioane du euro, au declarat surse judiciare.

 Potrivit surselor citate, numitul Nicole Saikaly – acţionar principal la Novicio Food &Beverage SRL, cunoscut în presa mondenă drept fostul iubit al Ginei Pistol – şi un director de la firma acestuia au primit ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie duşi în faţa instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 24 de ore.

Sursele au precizat că Saikaly este acuzat de evaziune fiscală, bancrută frauduloasă şi spălare de bani.

Potrivit aceloraşi surse, de la jumătatea anului 2011, Saikaly şi directorul reţinut alături de acesta nu ar mai fi raportat corect cantităţile de produse importate sau exportate şi nu ar mai fi plătit contribuţiile la stat.

Sursele judiciare au menţionat că acestea sunt primele două ordonanţe de reţinere emise în acest caz şi că în sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) se mai află la ora transmiterii acestei ştiri, pentru audieri, aproximativ 70 de persoane, din care procurorii vor mai reţine aproape 40, în acelaşi dosar.

Procurorii au precizat, marţi dimineaţă, că la sediul DIICOT – Structura Centrală urmează să fie duse la audieri aproximativ 125 de persoane în cazul cărora a fost începută urmărirea penală pentru constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Printre cei deja aduşi la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) se numără Octavian Grecu, zis „Butoane”, şi fiul acestuia, Viorel Grecu.

Octavian Grecu a fost adus la DIICOT în jurul orei 13.45, el declarând că nu este vorba despre nicio evaziune fiscală şi că nu ştie de ce a fost ridicat de anchetatori. „Nu este nicio evaziune fiscală, nu ştiu ce se întâmplă”, a spus el, întrebat despre acuzaţiile care îi sunt aduse în dosarul de evaziune fiscală.

Senatorul de Giurgiu Cezar Măgureanu, fiica şi ginerele său sunt implicaţi într-o reţea de evazionişti, alături de Octavian Grecu, zis „Butoane”, de şefi din ANAF, de comisari ai Gărzii Financiare Centrale şi din Giurgiu şi ai Direcţiei Finanţelor Publice Giurgiu, potrivit procurorilor DIICOT.