Firmele de pilotaj din Portul Constanța organizează un protest ilegal. Piloții, scoși în linia întâi de către patroni

Salut colegi,
Luni 04 ianuarie va avea loc Mitingul de protest în fa
ța clădirii APMC , la care vor participa toți piloții membrii celor 3 asociatii profesionale -Trident , Euxin si Tomis, pentru a face public abuzul APC care ignoră un ordin judecătoresc și care cu ajutorul a 10 inși au lăsat fără activitate alți 200 oameni- piloți , personal navigant.
Pentru acest lucru adunarea pilotilor se va face la ora 10.00 în fa
ța Seamens Club în ținută de pilot cu sapca și masca. Se vor respecta normele de siguranță sanitara și distanțare sociala pentru protest.Restul informațiilor le veți primi pe parcursul mitingului. VA RUGAM SA PARTICIPATI CU TOTII PENTRU A ARATA CA SUNTEM HOTARATI. Va rog confirmati pe grup
Seara bun
ă”

 

Acesta este mesajul prin care piloții firmelor Black Sea Waters, Maritime Pilot, Canal Services și Black Waters sunt chemați să participe, mâine, la un miting de protest în zona Poarta 1 a Portului Constanța.

În conformitate cu legea 60/1991 Articolul 5(1) Organizarea și desfășurarea adunărilor publice sunt interzise în imediata apropiere a gărilor, porturilor, aeroporturilor, stațiilor de metrou, spitalelor, obiectivelor militare, a unităților economice cu instalații, utilaje sau mașini cu grad ridicat de pericol în exploatare.

Precizăm faptul că am discutat cu specialiști în domeniu, iar aceștia spun că marea majoritate a piloților sunt dezinformați cu privire la situația reală a pilotajului.

CN APM Constanța se află în imposibilitatea de a semna contracte de pilotaj pe termen lung deoarece:

– Prin decizia nr. 1161/CA/29.06.2017 nu se pot impune criterii suplimentare celor solicitate de ANR la autorizarea unei firme de pilotaj, ceea ce înseamnă că orice asociere de minim 8 piloți care are în proprietate sau a închiriat o pilotină poate furniza serviciul de pilotaj. Având în vedere numărul piloților, am putea avea peste 10 firme autorizate în viitor;

– Consiliul de supraveghere din domeniul naval a informat APC că viitoarele contracte cadru și proceduri de lucru nu mai pot conține prevederi prin care serviciul să fie efectuat prin rotație de către firmele existente și acestea nu mai pot practica aceleași tarife.

 

În aceste condiții este de ales între o concurență acerbă între multiple firme de pilotaj cu consecințe grave asupra siguranței navigației și organizarea serviciului de către APC.

 

Modul în care s-a desfășurat pilotajul până acum a fost unul avantajos pentru firmele de pilotaj care au obținut profituri semnificative, dar trebuie să fie clar pentru toată lumea că situația nu mai poate continua în această formă.

De asemenea, acest mod de organizare era bun și pentru piloți deoarece lucrau trei zile și erau liberi nouă.

 

Din informațiile noastre, tot mai multi piloți au înțeles acest lucru și se alătură corpului de piloți al APC.

 

În mod clar, cea mai buna soluție de a rezolva acesta problemă este dialogul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult