AcasăActualitateDoi constănţeni, prinşi în timp ce pescuiau ilegal rapană din Marea Neagră

Doi constănţeni, prinşi în timp ce pescuiau ilegal rapană din Marea Neagră

În data de 26.06.2016, în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă – Punctul de Lucru Midia – au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, ocazie cu care au observat, în bazinul portuar Midia, o persoană de sex masculin, echipată cu un costum de scafandru, care pescuia rapană din Marea Neagră. După colectare, rapana era adusă la mal şi predată unui alt cetăţean român.

În urma verificărilor, s-a stabilit că persoanele în cauză sunt R.F., în vârstă de 48 de ani şi P.C., în vârstă de 30 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa, care nu aveau documente legale pentru efectuarea activităţilor de pescuit.

Pe mal au fost descoperite două coşuri din plasă ce conţineau cantitatea de 85 kg rapană în stare proaspătă, care a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

În cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ,,pescuit comercial sau sportiv fără licenţă sau autorizaţie de pescuit”, faptă prevăzută şi pedepsită de art.64, lit.a din O.U.G. 23/2008.