Dobre și Fiii nu renunță la ”cornul abundenței”! Elevii din Constanța, victime într-un scandal de milioane de euro

Din 2018, 70.000 de elevi din județul Constanța nu mai primesc, în școli și în grădinițe, celebrele ”laptele și cornul”. Pentru o bună parte dintre copii, aceste alimente însemnau enorm.

Dacă la nivel național programul se derulează în continuare, în județul Constanța există probleme serioase, pentru că miza se ridică la milioane de euro.

”Am spus-o de fiecare dată: cei care participă la licitații să-și facă foarte bine documentația, să nu mai avem contestații. Din cauza legislației ne lungim foarte mult cu aceste proceduri. Contestație, la contestație, la contestație. Este foarte frustrant pentru noi să muncim și să ne trezim că ne mai lungim încă șase luni și privăm copiii din județul Constanța de aceste beneficii. Nu îi înțeleg pe cei de la Dobre și Fiii care tot contestă, și contestă, și contestă. Sper ca până la sfârșitul anului să atribuim și acest contract.”, a declarat președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu.

Firma ”Dobre și Fiii” îi aparține lui Mircea Dobre, iar unul din cei doi fii din denumire este deputatul PRO România, Mircea Titus Dobre.

Societatea a câștigat încă din 2009 contractul pentru programul ”Cornul și Laptele”, atunci când la conducerea CJC se afla Nicușor Constantinescu, iar Mircea Dobre era consilier local PSD. Metoda clasică.

Treaba a mers ca unsă ani buni, în ciuda multor incidente neplăcute semnalate în diverse unității de învățământ, unde ajungeau cornuri mucegăite sau lapte acrit.

Nimeni nu s-a sesizat.

Contractul celor de la Dobre și Fiii s-a derulat până în anul 2018, când guvernul a decis să modifice legislația prin apariția unui nou program național privind încurajarea și asigurarea unei alimentații sănătoase și diversificate copiilor în unitățile de învățământ – ”Programul pentru școli al României”.

Ca o paranteză, doar în perioada 2013-2017, Sc Dobre și Fiii srl a încasat de la CJC, pentru furnizare produse lactate și produse de panificație, suma de 52.675.525,15 lei, adică peste 11 milioane de euro.

Odată cu modificarea legislației, în anul 2018, Consiliul Județean a fost nevoit să demareze alte licitații în cadrul ”Programului pentru școli al României”.

S-a înscris și Dobre la licitații.

De data asta, însă, ploile nu s-au aranjat cum își calculase el, astfel că nu a câștigat decât prestarea unei părți din serviciile cerute de CJC.

De aici începe tăvălugul.

Nemulțumiți de rezultatele licitațiilor, cei de la Dobre și Fiii încep un lung șir de contestații, în instanță și la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.

Astfel, firma reușește să blocheze derularea ”Programului pentru școli al României” în tot județul Constanța.

Din 2018, 70.000 de elevi din județul nostru nu mai primesc lapte și corn la școală pentru că familia Dobre contestă licitațiile, sperând să pună mâna, din nou, pe contract.

Pentru Dobre și copiii săi, milioanele de euro cântăresc mai greu decât nevoile zecilor de mii de copii din Constanța.

Mircea Titus Dobre se pregătește intens să candideze la funcția de primar al municipiul Constanța, din partea PRO România.

Și, tot ca o paranteză, în 2016 Mircea Titus Dobre a fost șeful de campanie al lui Decebal Făgădău.

Dragnea este disperat să-și rezolve problemele personale din instanță și, pentru a atinge acest obiectiv stringent, nu are nici cea mai mică jenă să pună întreaga țară pe foc”, spunea Mircea Titus Dobre în iulie 2018

Un an mai târziu, pe 4 iulie 2019, Dobre și Fiii câștigă contractul privind „achiziţia de fructe, lapte şi produse lactate şi produse de panificaţie” în județul Teleorman.

Comentariile sunt de prisos.

UPDATE

Deputatul Pro România, Mircea Titus Dobre a transmis că nici dânsul și nici tatăl dumnealui, Mircea Dobre nu mai sunt acționari la SC Dobre și Fiii Srl.

Cei doi și-au cesionat părțile sociale încă din anul 2016 către Piuaru Magdalena-Cristina și Piuaru Dragoș, așa cum reiese și din Monitorul Oficial al României.

Facem precizarea că Piuaru Magdalena-Cristina este sora lui Mircea Titus Dobre, iar Piuaru Dragoș, cumnatul acestuia.

De asemenea, Mircea Titus Dobre a spus că nu intenționează, în acest moment, să candideze la funcția de primar al municipiului Constanța.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult