Deputatul PDL Gheorghe Florin acuză: „Investiţiile din Mamaia se fac cu bani negri”

În plenul Camerei Deputaților, deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe, a susținut o declarație prin care a atacat dur politica de investiţii pe care o practică primarul Radu Mazăre. Gheorghe Florin îl acuză pe edilul Constanţei că deşi ştie că banii din care se construiesc clădiri de locuinţe şi cluburi de noapte în staţiune provin din activităţi ilegale, acesta nu are nicio problemă în a accepta şi chiar a încuraja astfel de investiţi.
Iată declaraţia integrală pe care deputatul PDL a susţinut-o în parlament:

În plenul Camerei Deputaților, deputatul PDL Constanța Florin Gheorghe, a susținut o declarație prin care a atacat dur politica de investiţii pe care o practică primarul Radu Mazăre. Gheorghe Florin îl acuză pe edilul Constanţei că deşi ştie că banii din care se construiesc clădiri de locuinţe şi cluburi de noapte în staţiune provin din activităţi ilegale, nu are nicio problemă în a accepta şi chiar a încuraja astfel de investiţi. Iată declaraţia integrală pe care deputatul PDL a susţinut-o în parlament:

„Am hotărât să susțin astăzi în fața dumneavoastră, o decarație politică ce are ca subiect protestul meu asupra banilor negri care circulă în economia locală constănțeană, în special în investițiile din stațiunea Mamaia, cu girul primarului Mazăre. De ce spun acest lucru? Uimit, l-am ascultat pe primarul Mazare de sărbătoarea Paștelui, la o emisiune pe un post tv național, declarând că pe el nu-l interesează sursa banilor (fie albi sau negri,) atâta vreme cât sunt investiți în stațiunea mult iubită de dânsul.

Se impune să-i aducem la cunoștință primarului câteva aspecte, și anume: banii negri ce apar într-o investiție sau cheltuială la un moment dat într-un loc anume, de fapt sunt bani sustrași anterior de la impozite și taxe din alt loc. Tot furt se numește. Diferă doar perioada și uneori zona. Un alt aspect se referă la credibilitatea celor care investesc  astfel de bani.

Proverbul “Lupul își schimbă părul dar năravul ba” se potrivește perfect în această situație. Persoanele care au obținut sume mari de bani din evaziune fiscală, ca să nu mai vorbim de trafic de droguri sau trafic de persoane, vor continua să eludeze atât bugetul local cât și cel central. Un ultim aspect vizează chiar corectitudinea primarului. Nu poți susține o astfel de idee atâta vreme cât beneficiezi de încrederea majorității constănțenilor care cer de la tine, în afara spiritului gospodăresc, un anume spirit al corectitudinii și dreptății.

Primarul Mazare ar fi trebuit să se exprime exact invers și anume, să fie foarte grijuliu față de proveniența legală a sumelor investite în stațiunea Mamaia.

În speranța că nu este tarziu ca primarul să-și revizuiască atitudinea, îi atragem atenția asupra următorului fapt posibil: oare i-ar conveni ca sume “furate” prin evaziune de la bugetul local să fie “albite” prin investiții în Constanța sau în alte zone? “

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult