Delta Dunării, cea mai sigură destinație de vacanță. Caiacele și bicicletele nautice sunt senzația acestui sezon

Delta Dunării este destinația ideală în această perioadă în care siguranța sanitară și distanțarea socială au devenit cele mai importante criterii de alegere a unei vacanțe.

Delta oferă un altfel de turism. Un turism pentru oameni educați, oameni care iubesc și respectă natura, oameni care înțeleg să se bucure de peisaje spectaculoase și unice.

De trei ani, Delta Dunării este promovată aproape agresiv ceea ce a dus la o creștere considerabilă a numărului de turiști care vor să descopere locuri sălbatice, o gastronomie unică în România și mozaicul etnic de aici.

Față de aceeași perioadă a anului trecut, numărul celor care au ales acest loc ca și destinație de vacanță este mai mare cu peste 50%.

Odată cu extinderea cererii s-a extins și oferta, astfel că turiștii au parte de activități din ce în ce mai variate, care se încadrează în specificul ecoturistic.

 

Cu caiacul pe canelele Deltei

 

Una din cele mai frumoase experiențe, pe care trebuie să o încercați, este o plimbare cu caiacul în zone în care bărcile nu au acces. Este vorba de canale înguste, cu multă vegetație, în care se poate intra doar cu caiacul sau cu canoe.

La Mila 23 vă așteaptă Robert Gândilă, sportiv și antreprenor, care pune la dispoziția amatorilor caiace, canoe sau bărci de mare și mică vitează. O echipă de ghizi vă stă la dispoziție pentru a parcurge trasee din Deltă, pe canele sinuoase ascunse în pădurile sălbatice.

Pe Robert îl găsiți aici: www.descoperadeltadunarii.ro

 

 

 

Biciclete pe apă

 

Minunea asta elegantă și sofisticată este biletul tău către o călătorie magică. Se conduce ușor, răspunde rapid la orice dorință de-a ta de a schimba traiectoria, e perfectă și pentru bicicliști, și pentru cei mai puțin îndemânatici. N-ai cum să dai greș, pentru că totul vine natural”, spune Silviu Anastase despre bicicletele nautice, un proiect pe fonduri europene, unic în România, implementat de Blue Way.

Este vorba de o achiziție de 750.000 lei, care vine în sprijinul implementării Strategiei Flag Delta, prin asigurarea unei dezvoltări durabile în ecoturismul ariei Flag.

Bicicletele sunt construite manual în California, au propulsie premium din fibră de carbon și inox, cadru foarte ușor din aluminiu, șa, ghidon și pedale profesionale.

Există diverse trasee care pot fi făcute, atât pe canale, cât și pe Lacul Razim.

O plimbare cu bicicleta pe apă nu trebuie ratată dacă ați ajuns în Deltă.

Pe cei de la Blueway îi descoperiți aici: https://blueway.ro/

 

 

Ecoturismul în cea mai sigură destinație turistică – Delta Dunării” este unul din proiectele Asociației Delta Dunării prin care se implementează un turism responsabil și sustenabil în Deltă.

 

 

Dacă până acum ecotursimul în Delta Dunării apărea și dispărea, iată că acum marea majoritate a operatorilor de turism se orientează spre această formă. Delta este o rezervație a Biosferei și trebuie păstrată așa cum este. În acest an, Delta Dunării este destinația ideală, iar turiștii români învață să redescopere frumusețile țării noastre. Ne bucurăm că Delta este plină de vizitatori în această perioadă și le spunem că și ei au, alături de operatorii de turism, obligația să respecte măsurile de siguranță și de distanțare socială. Turismul deltaic are un specific aparte și asigură prin el însuși distanțarea socială.”, a declarat Cătălin Țibuleac, președintele Asociației Delta Dunării.   https://amd-deltadunarii.ro/

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult