AcasăActualitateCum încasează TV Neptun milioane de euro de la Consiliul Judeţean Constanţa

Cum încasează TV Neptun milioane de euro de la Consiliul Judeţean Constanţa

Anchetat de Direcția Națională Anticorupție pentru modul în care a consumat bugetul Consiliului Județean Constanța, președintele instituției, baronul PSD Nicușor Constantinescu, s-a gândit că e bine să lucreze puțin la imaginea Consiliului.

Așa că a organizat o licitație publică în urma căreia SC Soti Cable Neptun SRL, firma care deține licența pentru postul Neptun TV, urmează să încaseze de la CJ Constanța aproape două milioane de euro. Valoarea exactă este de 1.848.640.00  de euro fără TVA.

Potrivit prezentării succinte a contractului care se regăsește în anunțul de atribuire, serviciile achiziționate de CJ Constanța se descriu în felul următor: „Servicii de informare, promovare si publicitate TV, pe canalele unui post de televiziune generalist, regional care să emită pe teritoriul României, cu o arie de acoperire cel puțin pentru județul Constanța și județele limitrofe”.

Nicușor Constantinescu le cumpără dulciuri copiilor de la sate, pentru următorii 4 ani

În aceeași perioadă, Consiliul Județean Constanța a mai atribuit contract, în urma unei licitații, prin care, teoretic, vrea să susțină învățământul preșcolar din mediul rural din județ.

Mai concret, instituția condusă de Nicușor Constantinescu s-a gândit să le asigure elevilor de la sate dulciurile necesare, pentru următorii 4 ani. Așa că a încheiat un acord – cadru pentru “Furnizarea și distribuția de dulciuri necesare „Programului de susținere a învățământului preșcolar și clasele 0-VIII din mediul rural al județului Constanța, 2013-2017”.

Valoarea totală finală a contractului este de 980.000 de euro iar firma câștigătoare este SC Libro Events din Bragadiru. Societatea a mai avut contracte cu instituții publice, mai ales în mandatele fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu.

De asemenea, firma figurează, la începutul acestui an, că a derulat contracte cu Ministerul Dezvoltării, condus de Liviu Dragnea, pentru servicii și organizare de evenimente, valoarea contractelor fiind de câteva zeci de mii de lei. ( sursazilei.ro)