AcasăActualitateCopiii din Lumina învaţă să joace şah

Copiii din Lumina învaţă să joace şah

Copiii din localitatea Lumina au acum posibilitatea de a-şi dezvolta armonios inteligenţa şi asta datorită administraţiei locale care pune la dispoziţia celor interesaţi un club de şah.

Astfel, în cadrul Centrului pentru Tineret, proaspăt inaugurat, va exista un cerc de şah pentru copiii cu vârste cuprinse intre 5-10 ani iar antrenor va fi fosta vicecampioană la şah, Petcu Anca.

Am decis să înfiinţăm acest club de şah pentru că ne gândim la viitorul comunităţii noastre, la dezvoltarea abilităţilor copiilor noştrii, a minţii, gândirii, imaginaţiei. Copiii sunt speranţa noastră iar dacă vrem o viaţă mai bună pentru ei dar şi pentru noi este de datoria noastră să investim în educaţia lor”, a declarat Dumitru Chiru, primarul comunei Lumina.

În cadrul clubului de şah copiii au la dispoziţie piese de şah, table şi cărţi iar pregătirea se face în fiecare sâmbătă după-amiază.

Într-o atmosferă caldă şi prietenoasă, cei mici sunt invitaţi să descoperă tainele jocului minţii iar cei care doresc să participe la club sunt aşteptaţi să se înscrie la tel. 0724854943.