AcasăActualitateCopiii din centrele de plasament din Constanţa vor dansa, luni, pentru Maria

Copiii din centrele de plasament din Constanţa vor dansa, luni, pentru Maria

În urmă cu două luni, Asociatia Constanţa Mai Frumoasă a demarat proiectul “ŞANSĂ LA EDUCAŢIE PRIN CULTURĂ PENTRU COPIII DIN CENTRELE DE PLASAMENT DIN MUNICIPIUL CONSTANŢA”, oferind gratuit cursuri de muzică şi dans pentru copiii din Centrele de Plasament.

Peste 60 de copii urmează deja aceste cursuri şi iată că luni, 20 iunie 2016, ei vor susţine prima lor reprezentaţie de dans într-un eveniment cu scop caritabil, pentru a o ajuta pe Maria, o fetiţă diagnosticată cu paralizie cerebrală, să ducă o viată normală.

Spectacolul este unul caritabil, organizat în scopul strângerii de fonduri pentru ca Maria Mihaela Franga (13 ani), diagnosticată încă de la naştere cu paralizie cerebrală, să-şi poată continua tratamentul şi să poată duce o viaţă cât mai normală. Maria încă nu poate mesteca mâncarea, nu poate alerga, poate merge doar cu gheată ortopedică, dar nu poate vorbi.

Maria a beneficiat până în prezent de implanturi cu celule stem în China, în urma cărora a înregistrat progrese semnificative, iar pentru continuarea acestui tratament la clinica din China are nevoie de suma de 38.400 dolari.

În sprijinul Mariei, Asociaţia Constanţa Mai Frumoasă si Crucea Rosie Constanta, organizează luni, 20 iunie 2016, ora 17.00, un spectacol la care va invitam sa participați. Vor urca pe scena: Mircea Cazan, Raluca Sofrone, Lucian Colareza, Rodica Rodion, Alex Florea, Ionuţ Dulgheriu, Liliana Cornilă, Fraţii Adrian, Denisa Stefania Lucan, New Force of Dance, Ammos Band si Ansamblul de dansuri al Comunitatii Grecesti Elpis.

Maria s-a nascut la un an dupa ce am ingropat primul meu copil si din prima zi a primit ujn diagnostic greu de dus-paralizie cerebrala (centrii nervosi paralizati din cauza lipsei oxigenului in timpul nasterii). Acum are 12 ani si inca foloseste scutec de unica folosinta, inca nu poate mesteca mancarea, inca nu poate alerga, poate merge doar cu gheata ortopedica dar nu poate vorbi. In 2008 am fost de doua ori in China, in acest interval a primit 10 implanturi cu celule stem in urma carora a facut progrese destul de mari. Acum incercam sa-i dam Mariei posibilitatea sa spuna MAMA sau sa poata mesteca mancarea, sa poata alerga sau sa poata merge la toaleta, asa cum ar trebui la varsta ei dar asta nu se poate face decat cu alte celule stem introduse in corpul ei iar asta se poate face cu multi bani si cu multa bunavointa din partea oamenilor care afla de noi. Multumim ca incercati sa ne ajutati.”, a declarat Andrei Gabriela (mama Mariei)

Cei care nu pot participa la spectacol dar totuși doresc sa o ajute pe Maria, pot face donatii in conturile bancare afisate mai jos, deschise la Banca Raiffeisen Bank – filiala Mangalia, titular conturi Andrei Gabriela (mama Mariei):

LEI – RO59 RZBR 0000 0600 1419 1401

EURO – RO58 RZBR 0000 0600 0916 1290

DOLARI – RO21 RZBR 0000 0600 0950 1165

Biletele pot fi achizitionate de la Prăvălia cu Cărţi (Str. Ştefan Cel Mare, Nr. 31), Pictor Shop (incinta Tomis Mall – parter), Universitatea Ovidius (Doamna decan Daniela Vitcu Hanţiu), Asociaţia Noua Acropolă şi de la voluntarii Crucii Roşii Constanţa.