Contract cu dedicație la Teatrul de Stat Constanța. ”Bani din cer” pentru prietenii lui Erwin Șimșensohn

În data de 28 februarie 2019, președintele Consiliului Județean Constanța, Marius Horia Țuțuianu, ne prezenta noul director al Teatrului de Stat Constanța, Erwin Șimșensohn, regizor și fost secretar de stat în Ministerul Culturii.

Erwin Șimșensohn întruchipează, în viziunea conducerii CJC, salvatorul culturii constănțene, omul care va face din Teatrul de Stat o instituție de nivel ”mondial”.

Tânărul regizor și-a asumat misiunea și a promis transparență și performanță.

Reamintim că numirea lui Erwin Șimșensohn la conducerea TSC a venit după un scandal în urma căruia Dana Dumitrescu, managerul instituției, a fost demisă din funcție.

Între timp, Dana Dumitrescu a atacat în instanță decizia CJC iar Tribunalul Constanța a dispus, în urmă cu câtea zile, repunerea acesteia în funcție pentru o scurtă perioadă, pentru că mandatul său de manager expiră la sfârșitul acestei luni.

Începând cu data de 1 mai 2019, Erwin Șimșensohn va reveni la conducerea teatrului.

”Bani din cer” pentru prietenii domnului Erwin Șimșensohn

În cele nici două luni în care a condus TSC, Erwin Șimșensohn a organizat evenimentul ”Ziua Mondială a Teatrului”.

Momentul a fost marcat printr-un spectacol susținut de actorul Gheorghe Ifrim, miercuri, 27 martie 2019.

La reprezentație a fost prezent și președintele CJC, Marius Horia Țuțuianu, care l-a feliciat pe noul manager pentru eveniment și l-a asigurat de toată susținerea sa.

Susținere înseamnă bani, iar Erwin Șimșensohn și echipa lui de colaboratori au demonstrat că se vând scump.

”Salvarea” Teatrului costă, iar operațiunea inițiată de către Țuțuianu și Erwin Șimșensohn a început în mare forță, printr-un contract cu dedicație, plătit din bani publici.

Vorbim de contractul de prestări servicii cu numărul 851 din 26.03. 2019, încheiat între Teatrul de Stat Constanța și Bianca Rusu-Boitan.

Cu o durată de doar 16 zile (26.03.2019 – 10.04.2019), contractul are ca obiect ”organizarea evenimentului ”Ziua Mondială a Teatrului”, urmărirea evenimentului în presă, realizarea dosarului de presă și promovarea trupei de actori ai Teatrului de Stat Constanța la nivel local, dar și național, în mass-media”.

Pentru toate acestea, Bianca Rusu-Boitan a încasat de la Teatrul de Stat Constanța suma de 7778 lei.

Documentul a fost semnat de Andreea Uvegheș, noul director economic al TSC și de către Erwin Șimșensohn.

Trecând peste faptul că la acest contract nu există referat de necesitate, proces verbal de negociere sau referat de execuție, subliniem doar faptul că în Teatrul de Stat Constanța sunt oameni angajați exact pentru a promova și a mediatiza activitatea instituției.

De ce a fost nevoie să se plătească cineva din afară?

Dacă pentru 16 zile, TSC și-a permis să dea unei singure persoane 8000 lei, probabil managerul și actorii au salarii de peste 10000 lei lunar.

Este o glumă amară, evident.

Traseul banilor publici este greu de urmărit, dacă nu imposibil.

Ordonatorii de credite știu asta și profită din plin.

Prin instituțiile subordonate CJC se scurg bani, mulți bani, iar cineva ar trebui să stopeze acest tip de hoție.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult