Constanța funcționează on-line. Șase spitale pe Facebook, niciunul în realitate

”Ca să vă arăt că sunteți cârcotași și nu vedeți binele care ne bate la ușă, vă spun că orașul nostru va avea șase spitale.

Două vor fi de pediatrie. Aici meritul este al senatorului liberal Septimiu Bourceanu care s-a dus el, cu picioarele lui, la CNI și a depus proiect și e ca și construit. Al doilea spital de pediatrie îl face Consiliul Județean, în curtea Spitalului Județean. Deja s-a vorbit, treaba e aranjată tot, practic e gata, îi mai trebuie vreo două semnături.

Mai avem și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, care intră imediat în renovare, doar să vină expertul. Deci, se fac trei. Se va monta curând și modularul, în curtea de la SBIC, bașca noul spital pe care îl construiește deja domnul primar, după cum ne-a anunțat cu bucurie.

Pe lângă astea cinci, Petre Enciu de la CJ a spus cu gura lui că proiectul cu Spitalul Regional rămâne în picioare, că dacă nu l-a făcut PSD-ul, sigur sigur îl face noul guvern USR, că doar vorba e vorba.

Așadar, bolnavi să fim că spitale este!”, scriam în octombrie 2021 pe pagina mea de Facebook.

La aproape un an distanță, pentru niciunul din cele șase spitale promise nu s-a pus piatra de temelie. Înțeleg că CJ Constanța a obținut un teren în Viile Noi pentru Spitalul Regional și cam atât.

Senatorul liberal Septimiu Bourceanu nu mai spune nimic despre spitalul de pediatrie, iar modularul e încă la stadiul de proiect. Spitalul de Boli Infecțioase funcționează la nici un sfert din capacitatea de dinainte de incendiu. Una peste alta, suntem praf în continuare.

La UPU se stă cu orele. Bolnavii sunt trimiși să se trateze acasă pentru că în spital nu sunt paturi libere. Nimeni nu dă doi bani pe sănătatea și viața constănțenilor.

Primarul Constanței și președintele Consiliului Județean au activitate doar pe Facebook. Existența și realizările lor pentru comunitate sunt virtuale. În schimb, nu obosesc deloc când vine vorba de realizările personale, pentru că aflăm tot mai des despre numiri în funcții pe criterii de prietenie și lingușire. Competența nu mai este un criteriu la Constanța. De aia suntem în situația care suntem. Ultimii din țară la orice. Rușinea României. Asistăm amorțiți la îngroparea unui județ cu un potențial enorm.

Nu avem spitale, străzi, teatre, cultură, turism, nu avem absolut nimic. În schimb avem un munte de aroganță și o nepăsare care ne distrug zi de zi viețile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult