Consilierii locali PDL reclamă neregulile din Consiliul Local Constanţa

Luni dimineaţă are loc la hotel Malibu din staţiunea Mamaia şedinţa ordinară a Consiliului Local Constanţa, şedinţă care are pe ordinea de zi 36 de proiecte. Conform unui comunicat de presă, consilierii PDL nu vor participa la dezbaterea de astăzi, motivând că nu au avut timp suficient să studieze documentaţia.

“Grupul consilierilor locali PDL a decis să nu participe la şedinţa ordinară a Consiliului Local de astăzi, 18 februarie 2013.

Decizia consilierilor locali este motivată de faptul că proiectele de hotărâre au fost predate pentru studiu vineri, 15 februarie 2013, la orele 20:14, prin intermediul e-mail-ului, de către Biroul de Informatizare din cadrul Primăriei Constanţa.

„Nu este prima dată când se întâmplă acest lucru. Proiectele de hotărâre se trimit extrem de târziu, neexistând timpul necesar pentru a fi studiate şi aprofundate, pentru a putea lua deciziile cele mai bune pentru oraş. De multe ori, proiectele importante au fost predate chiar înaintea şedinţei de Consiliu Local, iar această atitudine a Primăriei care lasă loc de interpretări trebuie să înceteze”, a declarat Iustin Fabian Roman, consilier local PDL.

Precizăm că, săptămâna trecută consilierii locali PDL au solicitat şi CD-urile cu proiectele de hotărâre, însă angajaţii Primăriei au răspuns că acestea nu sunt pregătite şi că le vor primi în timp util pe e-mail, ceea ce nu s-a întâmplat.

„Refuzăm să mai luăm decizii importante pentru oraş în necunoştiinţă de cauză şi considerăm că este de datoria noastră ca aleşi ai constănţenilor, să atragem atenţia asupra acestor nereguli. Subliniem faptul că cele 36 de proiecte de pe ordinea de zi plus cele 13 de pe ordinea suplimentară nu pot fi studiate în două zile pentru a putea lua o decizie corectă şi bună pentru oraşul nostru.

Domnule primar, ştim că de multe ori nici nu cunoaşteţi proiectele pe care le iniţiaţi. Noi nu putem participa la şedinţe în care proiectele ne sunt „servite” prea târziu numai pentru a vota orbeşte aşa cum vor unii sau alţii.

Aşteptăm o atitudine corectă din partea Primăriei şi o reacţie din partea celorlalţi consilieri locali, puşi în aceeaşi situaţie cu noi”, a declarat Sorina Tuşa, consilier local PDL.

Biroul de presă”

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult