Consilierii locali din Medgidia votează eliberarea din funcția de viceprimar a Luminiței Vlădescu

Miercuri, 29 aprilie 2020, ora 17.00, consilierii locali ai municipiului Medgidia sunt convocați într-o ședință extraordinară pe a cărei ordine de zi se află patru proiecte:

Proiectul de hotărâre nr. 45 privind constatarea încetării de drept, prin demisie, a mandatului de consilier local al domnului Parpală Florentin și declararea ca vacant a locului de consilier local al Partidului M10- inițiator, Primarul Municipiului Medgidia;

Proiectul de hotărâre nr. 46 validarea mandatului de consilier local al domnului Becu Gabriel, următorul supleant înscris pe lista de candidați a Partidului M10 – inițiator, Primarul Municipiului Medgidia;

Proiectul de hotărâre nr. 43 privind eliberarea din funcția de viceprimar al municipiului Medgidia a doamnei Luminița Vlădescu – inițiator, Primarul Municipiului Medgidia;

Proiectul de hotărâre nr. 44 privind alegerea viceprimarului Municipiului Medgidia, judeţ Constanţa – inițiator, Primarul Municipiului Medgidia.

Proiectul de hotărâre privind eliberarea din funcția de viceprimar al municipiului Medgidia a Luminiței Vlădescu vine în contextul în care prefectul județului Constanța, George Niculescu, a decis în data de 06.03 2020, suspendarea din funcția de consilier local a acesteia, pentru că s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Luminița Vlădescu a atacat ordinul de prefect, iar pe 16 aprilie,Tribunalul Constanța a admis cererea acesteia. Decizia nu este definitivă, dar este executorie, iar instanța a precizat că ”a admis suspendarea ordinului prefectului pentru că a apreciat că atribuțiile exercitate de către viceprimarul Luminița Vlădescu sunt esențiale în această perioadă pentru implementarea obligațiilor autorităților locale, determinate de starea de urgență instituită prin decretele președintelui României.”

Potrivit referatului de aprobare al proiectului inițiat de către primarul Valentin Vrabie, Luminița Vlădescu nu a asigurat sprijin pentru proiectele promovate de executiv, a creat disensiuni prin denaturarea adevărului cu presiune pe angajații instituției față de care își impune convingerile și punctul de vedere, fără asumarea răspunderii, prin semnătură, în condițiile în care nu este direct implicată. (…) În situația existentă la nivelul Primăriei Medgidia, prin acțiunile întreprinse, viceprimarul Luminița Vlădescu demonstrează o atitudine de răzvrătire și de nerecunoaștere a poziției deținute, de viceprimar (…), aceasta având o atitudine de defăimare continuă a primarului și a aparatului de specialitate al acestuia. Declarațiile viceprimarului municipiului Medgidia în media au afectat grav imaginea municipiului Medgidia și a instituțiilor publice de interes local, au pus într-o lumină proastă atât administrația publică locală a municipiului Medgidia, cât și instituția viceprimarului. (…) Deși trebuie să primeze interesul public al comunității locale și nu cel politic, personal sau de grup, activitatea doamnei viceprimar s-a desfășurat în dezacord cu principiul definit de art.10 teza întâi din OUG nr. 57/2019”.

Miercuri, acest proiect va fi supus la vot și rămâne să vedem dacă Luminița Vlădescu va părăsi biroul de viceprimar al municipiului Medgidia.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?
Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [260.74 KB]

1 Comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult