Colaborare în premieră- Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Secretariatul Național Român al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (SNR- RUMN)

Miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 10.00, la sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, se va desfășura ceremonia oficială de semnare a Protocolului de colaborare dintre Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Secretariatul Național Român al Rețelei Universităților de la Marea Neagră (SNR-RUMN).

Documentul presupune stabilirea unui cadru general de cooperare instituțională în vederea derulării de proiecte educative, activități extrașcolare, formări continue a cadrelor didactice din învățământul preuniversitar, precum și facilitarea de parteneriate între instituțiile școlare și universități. De asemenea, colaborarea propusă implică și stabilirea unor rețele tematice care să permită utilizarea comună a elementelor de infrastructură- baze sportive, săli de creație, laboratoare.

Valoarea cooperării se va regăsi și în implementarea comună de proiecte finanțate de către Comisia Europeană, cu accent pe cunoașterea problemelor macroecosistemului marin, în raport cu tipurile de zone costiere ale Mării Negre.

Semnarea protocolului va reprezenta pentru Inspectoratul Școlar Județean Constanța implicarea în activități de colaborare internațională cu parteneri ai SNR- RUMN: Bulgaria, Georgia, România, Federația Rusă, Turcia, Ucraina, Republica Moldova, Germania și Franța.

”Este o premieră această colaborare la nivelul județului Constanța. Prin semnarea protocolului cei doi parteneri vor identifica acțiuni care să ofere valoare procesului educativ prin conținutul informațional vizat, precum și prin resursele umane implicate de fiecare parte, în conformitate cu expertiza instituțională specifică. Se va crea astfel un context de învățare caracterizat prin noutate și diversitate pentru elevii noștri. De asemenea, protocolul reprezintă o consolidare a legăturii dintre mediul preuniversitar și universitar și presupune o promovare reciprocă a tuturor acțiunilor educative de valoare” a declarat Inspector Școlar General, prof. Sorin Mihai.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult