Clădirile abandonate și insalubre din Constanța, igienizate de Polaris M Holding

Clădirile abandonate, care deveniseră spații de locuit pentru oamenii străzii și, totodată, focare de infecție, încep, rând pe rând, să fie salubrizate de către angajații Polaris M Holding.

În urma unor sesizări sau din oficiu, polițiștii locali constănțeni identifică terenuri sau clădiri care pun în pericol sănătatea și strică imaginea orașului. Ulterior, le trimit somații proprietarilor pentru igienizarea spațiilor și urmăresc dacă măsurile sunt puse în aplicare.

Același lucru s-a întâmplat și în cazul clădirii situate pe bulevardul Aurel Vlaicu nr. 4-6.

După ce a fost somată de polițiștii locali, societatea care deținea clădirea a început salubrizarea atât în interior, cât și în curtea aferentă acestuia. Acțiunea s-a derulat cu sprijinul polițiștilor locali, pentru că în imobil au fost identificate 38 de persoane de etnie rromă (16 adulți și 22 minori), care sunt cunoscute că apelează în mod frecvent la mila publicului și răscolesc prin pubelele special amenajate pentru colectarea deșeurilor menajere.

Având în vedere că aceștia își au domiciliul în Băneasa, Cobadin și Adamclisi, au fost îndrumați către localitățile din care provin.

Spre localitățile de domiciliu au fost îndreptate și ieri alte 5 persoane care au fost surprinse de polițiștii locali în timp ce depozitau pe domeniul public în zona căii ferate, de pe bulevardul Aurel Vlaicu, diverse lucruri pentru improvizarea unui adăpost. Fiecare dintre acestea au fost sancționate contravențional conform HCLM 184/2013 cu amendă în cuantum de 400 lei. Zona a fost igienizată de lucrătorii Polaris M Holding. 

Revenind la clădirile sau terenurile care sunt abandonate, proprietarii care nu se conformează somațiilor de salubrizare sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.10.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult