AcasăActualitateCetăţean bulgar, reţinut pentru evaziune fiscală de poliţiştii constănţeni

Cetăţean bulgar, reţinut pentru evaziune fiscală de poliţiştii constănţeni

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul I.P.J. Constanţa, cu sprijinul Serviciului de Operaţiuni Speciale Constanţa, au documentat activitatea infracţionala a unui cetăţean bulgar, în vârstă de 26 de ani, administrator al unei societăţi comerciale din Techirgiol,  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală în forma prev. de art. 9, al.1, lit. b, din Lg.241/2005.

În fapt, se reţine că în perioada februarie 2012 – februarie 2013, societatea  a efectuat achiziţii intracomunitare de lapte praf şi produse lactate, pe care le-a comercializat către diferite societăţi comerciale, fără a evidenţia în contabilitate veniturile obţinute, sustrăgându-se, astfel, de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul statului, prejudiciul total cauzat fiind în sumă de 55.354 lei, reprezentând T.V.A şi impozit pe profit.

La data de 07.02.2013, a fost efectuată o verificare fiscală inopinată, împreună cu reprezentanţi ai Structura de Administrare Fiscală – A.I.F. Constanţa, ocazie cu care s-a constatat existenţa unui stoc scriptic de marfă în valoare de 138.387 lei, ce nu s-a regăsit faptic cu ocazia efectuării inventarierii mărfurilor din  depozitul societăţii.

Tot cu ocazia efectuării inventarierii mărfii existente în depozit, a fost identificată cantitatea de 3125 kg lapte praf, în valoare de aproximativ 30.100 lei, pentru care nu s-au putut prezenta documente legale de provenienţă. Întreaga cantitate de marfă identificată  a fost indisponibilizată în vederea continuării cercetărilor.

Cel în cauza a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală  în formă continuată, urmând ca în data de 08.02.2013, acesta sa fie prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de sesizare a instanţei de judecată cu luarea măsurii arestării preventive.