AcasăActualitateCei mai buni elevi din judeţ vor fi premiaţi la „Gala Bursierilor...

Cei mai buni elevi din judeţ vor fi premiaţi la „Gala Bursierilor Consiliului Judeţean Constanţa“

În data de 26 mai 2016, începând cu ora 13.30, în sala „Remus Opreanu“ din cadrul Palatului Administrativ, se va desfăşura cea de-a V-a ediţie a „Galei Bursierilor Consiliului Judeţean Constanţa“.

Evenimentul va fi organizat cu ocazia încheierii ciclului liceal de patru ani, început în anul 2012, pentru elevii care au beneficiat de bursele de merit oferite de Consiliul Judeţean Constanţa în cadrul „Programului de burse pentru elevii din mediul rural“.

În cadrul festivităţii de premiere, elevii bursieri din anii terminali vor primi bursele pentru ultimele patru luni ale anului școlar 2015 – 2016, burse ce se ridică la valoarea de 77.000 lei.

Început în anul 2008, programul a avut ca beneficiari elevii cu rezultate bune la învăţătură – valoarea totală a burselor acordate în perioada 2008-2016 ridicându-se la 17.000.000 lei.

În această perioadă au fost acordate burse primilor trei elevi din fiecare clasă de ciclu gimnazial, precum şi primilor trei elevi din fiecare unitate şcolară din mediul rural din judeţ care promovează examenul de admitere în liceele din judeţul Constanţa, astfel începând din anul 2008, au fost acordate burse pentru 1.487 elevi, ajungându-se ca în anul 2016, acestea să crească la un număr total de 2.300 elevi.

„Programul de burse pentru elevii din mediul rural“, iniţiat de Consiliul Judeţean Constanţa, reprezintă o măsură de sprijinire a elevilor cu rezultate bune la învăţătură, bursele reprezentând un instrument eficient împotriva fenomenului de abandon şcolar, atât de răspândit în mediul rural.