Cameră senzorială nouă pentru tinerii de la centrul Albatros, prin grija Instituției Prefectului

Marți, 13.08.2019, în prezența reprezentanților Instituției Prefectului – Județul Constanța, a consulul general al Republicii Turcia, al atașatului Federației Ruse la Constanța  și a celorlalți organizatori ai târgul de binefacere „ Să dăruim împreună”, a fost inaugurată, la Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros”, camera  senzorială pentru tineri cu autism și alte multiple deficiențe.

În urma ediției a XII a Târgului de binefacere „Să dăruim împreună”din luna mai a.c., organizat la inițiativa Instituției Prefectului – Județul Constanța, în parteneriat cu misiunile diplomatice și consulatele onorifice la Constanța și cu implicarea minorităților naționale, a centrelor culturale ale țărilor participante și reprezentanți ai mediului de afaceri,  au fost colectați 17.016 lei.

Beneficiarul din acest an al colectei este Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă „Albatros”. Suma de bani strânsă în cadrul târgului de binefacere a permis Centrului Albatros să echipeze  o cameră senzorială nouă pentru tinerii cu multiple deficiențe cu care lucrează în Centru. Aceasta are rolul de a crea un mediu de relaxare și de stimulare senzorială, pentru a facilita dezvoltarea funcțiilor senzoriale, astfel încât relaționarea tinerilor la mediul înconjurător, integrarea lor socială și profesională  să fie îmbunătățite.

Târgul de binefacere  „Să dăruim împreună” a fost organizat anual, începând cu 2006, pentru a putea  poată fi oferită  o mică mâna de ajutor unor  grupuri de persoane vulnerabile,  aflate în situații dificile. Prin parteneriatul permanent consolidat dintre Instituția Prefectului, misiunile diplomatice, consulii onorifici și diversele asociații din județ, această inițiativă încearcă să întărească lecția responsabilității sociale, a faptului că implicarea în viața socială  este un mod firesc de a trăi în comunitate și de a ne apleca asupra celor aflați în nevoie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult