Bogdan Artagea: ”Traficul de pasageri de pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu este în scădere. Litoralul are nevoie de promovare”

În perioada 26.08-29.08. 2019, în stațiunea Venus are loc ședința directorilor generali ai aeroporturilor membre ale Asociației Aeroporturilor din România.

Peste 40 de persoane, directori de aeroporturi, secretari de stat sau președinți de Consilii Județene din întreaga țară participă la discuții și analize în vederea îmbunătățirii calității serviciilor și a creșterii traficului de călători.

Prezent la eveniment, directorul Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, Bogdan Ionuț Artagea, a declarat următoarele:

”În acest sezon estival am înregistrat o ușoară scădere a numărului de pasageri, la începutul lunii iunie, dar facem eforturi uriașe pentru a mări traficul de călători. Lipsa unei asociații de promovare a litoralului românesc se simte și în activitatea noastră, din nefericire. Mi s-a promis că se va face o Organizație de Management al Destinației, însă nu știu când se va întâmpla acest lucru. Vom avea întâlniri cu autoritățile locale, Primărie, Consiliul Județean, cu hotelieri, cu agențiile de turism, să putem să negociem cu companiile aeriene pentru a opera pe aeroportul nostru. Din păcate Blue Air și-a retras baza de pe AIMKC și am rămas doar cu destinațiile Cluj și Satu Mare. Anul trecut am avut Oradea, Timișoara, Iași. Sperăm ca de la anu să reluăm aceste rute. Am discutat deja cu directorii aeroporturilor și împreună încercăm să convingem companiile aeriene să opereze aceste rute, măcar pe perioada sezonului estival. În acest moment, de pe Kogălniceanu sunt curse externe regulate spre Londra, Istanbul, Tallinn și Tel Aviv. De asemenea sunt și Chartere cu turiști din Austria și Franța, dar aceste curse nu sunt regulate și nu se pot cumpăra bilete.”

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult