„Biblioteca vie”, proiect realizat de Penitenciarul Poarta Albă

Penitenciarul Poarta Albă organizează în data de 28 iunie 2016, la Biblioteca Judeţeană ”IOAN N. ROMAN” Constanţa, începând cu ora 09.30, proiectul „Biblioteca vie”, activitate inedită unde cărţile sunt oamenii cu care cititorii inter-relaţionează.

Manifestarea este organizată la iniţiativa Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, și se desfășoară la nivel național de către toate unitățile penitenciare, la aceeași dată.

Scopul aceste manifestări vizează combaterea stereotipurilor şi prejudecăţilor despre mediul de detenţie, personalul din penitenciare şi persoanele private de libertate, stimularea comunicării şi diminuarea distanţei sociale dintre sistemul penitenciar şi comunitate, prin implicarea personalului şi a persoanelor private de libertate în activităţi legate de viaţa socială a comunităţii, în scopul facilitării relaţionării între cetăţeni şi reprezentanţii sistemului penitenciar.

„Biblioteca vie” funcţionează ca o bibliotecă obişnuită, la care oamenii vin, împrumută cărţi şi le returnează, cu precizarea că aceste CĂRŢI sunt OAMENI cu care cititorii intră în contact.

Dacă vreţi să aflaţi informaţii despre mediul penitenciar, despre oamenii care lucrează acolo sau despre persoanele condamnate, atunci împrumutaţi o „carte”! 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult