AcasăActualitateARD s-a desfiinţat. Alianţa a funcţionat doar pentru alegeri

ARD s-a desfiinţat. Alianţa a funcţionat doar pentru alegeri

Alianţa România Dreaptă a încetat, din punct de vedere juridic, după 9 decembrie, aceasta fiind constituită doar pentru alegeri. Practic, liderii celor trei partide, plus Noua Republică, se declară rezervaţi în privinţa continuării proiectului politic pe viitor.

„ARD a încetat. Ca să continue amorul trebuie o altă înţelegere. Până una alta suntem liberi de contract”, a declarat vicepreşedintele FC, Gabriel Biriş, din al cărui punct de vedere proiectul Forţei Civice trebuie continuat.

La fel de rezervat este şi liderul NR, Mihail Neamţu , al cărui proiect, Noua Republică, spune că trebuie să continue. Cât priveşte ARD. Neamţu  spune că este nevoie de „unitatea dreptei în faţa colosului USL”, însă o decizie trebuie luată de toate formaţiunile componente.

Mai tranşanţi sunt unii lideri ai PDL, vicepreşeditele Cristian Boureanususţinând nici mai mult, nici mai puţin, că înfiinţarea ARD a fost o „prostie”.

Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat, marţi că USL a câştigat alegerile şi trebuie lăsată să conducă ţara şi a arătat că „a fost o mare prostie” inventarea alianţei ARD „cu nişte partide care nu existau”, el precizând că „în viaţă prostia se plăteşte”.