AcasăActualitateAproximativ o jumătate de tonă de cărbune, furată din Portul Constanţa

Aproximativ o jumătate de tonă de cărbune, furată din Portul Constanţa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau cu un autoturism mai mulţi saci de rafie încărcaţi cu 640 kilograme de cărbune energetic furat de la o societate comercială cu sediul în Portul Constanţa.

În data de 11.01.2013, în jurul orei 19.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au verificat în Portul Constanţa, pe comunicaţia Poarta 7 – Poarta 9, un autoturism marca Ford Transit în care se aflau cetăţenii români G.S.A. în vârstă de 23 ani şi I.C. în vârstă de 43 ani.

În interiorul autoturismului au fost găsiţi 11 saci din rafie, încărcaţi cu 640 kilograme cărbune energetic, pentru care cele două persoane domiciliate în judeţul Ialomiţa nu au putut prezenta documente justificative.

Verificările au stabilit faptul că întreaga cantitate de cărbune a fost sustrasă de la o societate comercială cu sediul în Portul Constanţa, prejudiciul creat fiind recuperat în totalitate.

Celor două persoane le-au fost întocmite actele premergătoare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 208, alin.1 şi art. 209, alin. 1 Cod Penal cu aplicarea art. 33, lit. a Cod Penal.