Antoniadis se încăpățânează să bage Constanța în Cartea Recordurilor. Dansul grecesc revine în 2023

Traian Anton Antoniadis, președintele Comunității Elene ”Elpis” din Constanța a anunțat astăzi că pregătește noi surprize pentru constănțeni în anul 2023.

Acesta a trimis deja Uniunii Elene din România propunerile sale pentru anul viitor. Antoniadis își dorește ca Olimpiada de Limba Elenă, faza națională, să se desfășoare la Constanța și urmează ca Uniunea Elenă să decidă dacă orașul nostru va găzdui competiția în 2023.

Mai mult, Festivalul Elenismului, care se desfășoară în perioada 1-15 septembrie 2023 s-ar putea organiza în Constanța, așa cum Anton Antoniadis a propus deja Uniunii Elene.

”Este vorba de un eveniment amplu la care vor participa toate comunitățile elene din România. Va fi un festival în care ne vom distra și vom arăta ce înseamnă spiritul grecesc, ce înseamnă bucuria și voia bună. Constanța va vibra, va cânta și va dansa. Și, dacă vom face acest festival așa cum îmi doresc, am decis să mai încercăm o dată să intrăm în Cartea Recordurilor printr-un dans grecesc care să rămână în memoria și în istoria orașului.”, a declarat Antoniadis.

Dacă în ședința Uniunii Elene din România, din 27 septembrie, se vor aproba propunerile lui Antoniadis, Constanța ar putea găzdui cele două evenimente. Este important ca și autoritățile locale să colaboreze și să susțină proiectele pe care le are Comunitatea Elenă ”Elpis”, astfel încât constănțenii să se poată bucura de spiritul elen și de multiculturalitatea specifică Dobrogei.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult