„Angajatoarea” de la ANR a mai ţepuit o persoană. Mii de euro, pentru un loc de muncă inexistent

La data de 19 iunie 2017, procurorul desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa a emis rechizitoriul şi a dispus trimiterea în judecată a inculpatei D.O., cercetată în stare de arest la domiciul pentru comiterea infracţiunilor de trafic de influenţă.

În fapt, la data de 31.05.2017, un bărbat a depus un denunţ la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Constanţa împotriva numitei D.O., persoană fără calitate specială, care i-a promis că, în schimbul sumei de 3000 de euro, îşi va trafica influenţa pe lângă funcţionari ai Autorităţii Navale Române (A.N.R.) în vederea obţinerii unui post de inspector tehnic, deși nu avea nicio legătură cu persoane din instituție.

La data de 23.05.2017, denunțătorul, prin intermediul mamei sale, i-a remis numitei D.O. suma de 2.000 de euro pentru a interveni ca fiul său să fie angajat, fără ca măcar să se prezinte la concurs.

Ulterior, D.O. a mai cerut 1.000 de euro, motivând că unul dintre membrii comisiei ar solicita mai mulţi bani întrucât denunțătorul nu ar avea experienţă.       

În data de 1 iunie a.c., a fost organizată acțiunea de prindere în flagrant, în timpul căreia D.O. a fost surprinsă în timp ce pretindea şi primea suma de 4.500 de lei (echivalentul a 1.000 euro), în scopul menționat.

În timpul cercetărilor, la sediul S.J.A. Constanţa s-a prezentat un al doilea denunțător care a relatat că, tot la data de 01.06.2017, i-a dat inculpatei D.O. suma de 2000 de euro pentru ca aceasta să intervină pe lângă funcţionari din cadrul A.N.R. în vederea obţinerii unui post  în cadrul instituției respective.

D.O. a fost reținută cu ordonanță pe 24 de ore, iar ulterior Tribunalul Constanța a dispus măsura arestului la domiciliu pentru 30 de zile.

În vederea întocmirii probatoriului, ofițerii S.J.A. Constanța au efectuat, la dispoziția procurorului din cadrul P.T. Constanța, o percheziție la domiciliul inculpatei D.O., ca urmare a săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată.

Alte Știri
Încarcă mai mult